Plochodrážníci triumfovali v semifinále ME dvojic

Slaný - Čeští plochodrážníci vyhráli ve Slaném semifinále evropského šampionátu a vykročili tak úspěšně za obhajobou titulu.. Spolu s českým týmem se do finále, které se jede 12. června v Gdaňsku, probojovaly i dvojice Slovinska a Lotyšska.

Do Slaného se dostavilo pouze šest dvojic, místo spolufavoritů z Dánska dorazila pouze omluva od národní federace. Do závodu proto zasáhl i druhý český pár, který však neměl nárok na postup.

Jejich kolegové Bohumil Brhel, Aleš Dryml a Lukáš Dryml si však postup ujít nenechali a navíc potěšili své příznivce vítězstvím.

Jediný, kdo jim zkomplikoval cestu za prvenstvím, byl nejlepší jezdec závodu, neporažený Matej Žagar ze Slovinska. Ten však byl pouze výraznou individualitou, zatímco v domácím týmu sbírali body všichni jeho členové.

Třetí místo překvapivě obsadilo Lotyšsko, které o jediný bod vyřadilo loňské vicemistry Evropy z Ruska. Zejména výkon Andreje Korolovse byl velkým překvapením závodu.

"Chtěli jsme vyhrát a nakonec také vyhráli. Kdyby nezačalo pršet, bylo všechno ideální. Naštěstí však déšť stav dráhy příliš nezhoršil. Finále v Gdaňsku však bude o mnoho těžší," řekl po závodu Aleš Dryml.

Výsledky:
1. ČR 26 (Brhel 12, A. Dryml 10, L. Dryml 4), 2. Slovinsko 25 (Žagar 18, Šantej 7), 3. Lotyšsko 21 (Korolovs 13, Puodžuks 8), 4. Rusko 20 (Gafurov 8, Vlasov 7, Gizatullin 5), 5. Nizozemsko 16 (D. de Jong 13, Van Weele 2, K. de Jong 1), 6. ČR II 11 (Suchánek 9, Hlačina 2), 7. Ukrajina 7 (Senko 6, Velesik 1).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž