Ve skoku nad letadlem vysekl Petr Pilát ukázkový backflip.

Ve skoku nad letadlem vysekl Petr Pilát ukázkový backflip. | foto: petrpilat.cz

Mladíček Pilát rozbalí létající show na motorce doma v Čerčanech

  • 0
Když pražská O2 arena v prosinci minulého roku hostila dvanácté pokračování FMX Gladiator Games, show freestylových motokrosařů vyhrál Petr Pilát. Další ročník pořadatelé nechystají, ale o kousky talentovaného Čecha a dalších předních motokrosařů nemusíte přijít.

Petr "Pilník" Pilát už zítra rozbalí show přímo ve svém tréninkovém areálu v Čerčanech, pár kilometrů za Prahou směrem na Brno. Pilníkovo pozdní odpoledne začíná ve 14 hodin.

"Moje pozvání přijala česká špička a letos se poprvé představí i hosté ze zahraničí," pochvaluje si Pilát. Kromě něj se tak na rampě ukážou také Petr Kuchař, Ondřej Záruba, dvanáctiletý Matěj Česák a možná i patnáctiletá Kristýna Vítková. A hvězdy z ciziny?

"Přijede ruská trojice Nick Ivankov, Vladimír Yarigin a jeho brácha Mahail Yarigin," prozrazuje Pilát. Pilníkovo pozdní odpoledne, to není jen špičkový freestyle motokros.

Při sedmém ročníku se o doprovodný program postarají létající kluci Flyingboys, Petr Macháček se svou freestyle show na koloběžce a jeho starší jmenovec, trenér z klubu Hanuman Gym Praha, připravil exhibiční ukázku thajského boxu a MMA.

"Já sám už se nemůžu dočkat. Pár písniček dokonce zazpívá i Ben Cristovao. To je naprostá pecka," láká Pilát. A pokud chtějí diváci dorazit s dětmi? Podobně jako v předchozích ročnících ratolesti budou moci soutěžit třeba v jízdě zručnosti na kole nebo ve šplhu.

"My budeme řádit na motorkách, dospělé snad pobaví naše show a děti si můžou hrát a soutěžit na připravených atrakcích," rekapituluje Pilát.

Jedenadvacetiletý freestylový motokrosař v Čerčanech pravidelně trénuje, tamní areál bývá při Pilníkově pozdním odpoledni maximálně zaplněný. I letos je vstupné zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž