Max Mosley

Max Mosley | foto: Reuters

O nacismus při sexu nešlo, říká Mosley

  • 3
Manáma - Max Mosley, šéf Mezinárodní automobilové federace, který byl novináři bulvárního listu News of the World natočen při sexuálních orgiích, prohlásil, že byly naprosto neškodné a neměly vůbec nic společného s nacismem. Zároveň zdůraznil, že kvůli nim nehodlá odstoupit z funkce.

"Dospělí lidé v 21. století by neměli někoho soudit na základě sexuálních praktik. Něco jiného by bylo, kdybych byl chycen, jak jsem při jízdě překročil povolenou rychlost, nebo při řízení pod vlivem i velmi malého množství alkoholu. Pak bych okamžitě rezignoval," citovala agentura Reuters dopis, který Mosley zaslal Senátu a Světové radě FIA.

Mosleyho už vyzvala k odchodu řada osobností i významné členské svazy FIA včetně německé a americké federace. "Neodejdu přece kvůli tomu, že noviny ilegálně získaly záběry toho, co jsem dělal ve svém soukromí. Přestože se to někomu může zdát neakceptovatelné, nejednalo se o nic nezákonného nebo nebezpečného.

Navíc to vůbec neovlivňovalo moji práci pro motoristický sport," dodal sedmašedesátiletý Brit, který už nedělník zažaloval za dalekosáhlé škody. "Spousta lidí dělá v ložnicích mnohem horší věci, či mají podobné zvyky. Dokud o tom však nemluví veřejně, tak to nikomu nevadí. Podle mě není problém v tom, co jsem udělal, ale to, že se to dostalo na veřejnost. S tím ale nemám nic společného, dělal jsem všechno pro to, aby to zůstalo jen v mém soukromí," prohlásil a zopakoval, že záznam byl pořízen na zakázku, aby ho kompromitoval.

Mosley se také ohradil proti nařčení, že by jeho pětihodinové sadomasochistické sexuální hrátky s pěticí prostitutek měly nacistický nádech. "To je pouhá smyšlenka a při soudu to vyjde jasně najevo. Noviny si to vymyslely, aby mohly postavit příběh na minulosti mojí rodiny," dodal Mosley, jehož otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž