Místo euforie skončil v nemocnici

  • 2
Hustopeče u Brna - Pyšný a šťastný vykročil motokrosař Petr Kuchař v úterý ráno z brněnské nemocnice, kde vyzvedl manželku s čerstvě narozenými dvojčátky. Téhož dne večer se tam vrátil. Nešťastný, naštvaný, zraněný - a v sanitce. Trénink před sobotním mistrovstvím republiky ve freestylu zakončil těžkým pádem.

"Když letíš vzduchem a blbneš přitom, je to určitý druh orgasmu," tvrdí Kuchař.
Je svým způsobem blázen, proslul hrůzostrašnými karamboly. Jeho tělo je celé sdrátované. V roce 1993 si dokonce zlomil páteř.

"Ale letos mi to skáče. Až na natlučené stehno se mi nic nestalo," liboval si ještě před úterním tréninkem. Jeho výstavním zbožím je back flip, salto vzad na motorce. Na celém světě tenhle trik ovládá jen deset chlapíků.

V úterý mu vycházel parádně. V návalu euforie přidal pokus s držením motocyklu jednou rukou. "Chachaaááááá," křičel zpod helmy a spokojeně šermoval ve vzduchu prstem.  "Tohle bude na šampionátu moje překvapení pro diváky. Ještě nikde jsem to neskákal."

Procvičoval další prvky, než se znovu rozjel ke speciální rampě na salto. Ale nájezdová rychlost nebyla ideální. Skok nedotočil, přední kolo se v ostrém úhlu zapíchlo do země. Kuchař tvrdě dopadl na motocykl, překulil se přes řídítka.

"Já jsem...!" nadával a s bolestivou grimasou se držel v rozkroku. Pokusil se vstát, spodní částí zad však projela ostrá bolest. "Do háje, něco je špatně. Zavoláme záchranku. Hlavně abych nebyl moc zrámovaný."

Než sanitka dorazila, ležel na zemi, nechtěl se pohnout. Jen švagra požádal, ať odklidí motorku. "A je po mistrovství," utrousil.

Přesto na středeční tiskové konferenci nepadlo ani slovo o tom, že by do sobotního závodu v Praze nenastoupil. "Měl komplikace a drobné zranění na tréninku. Má naraženou kyčel, rehabilituje," prohlásil Marek Rejman, šéf pořadatelské agentury.

Jaká je skutečnost? Kuchař zůstává na brněnské klinice. Jeho diagnóza zní: velký otok ve spodní části páteře a močového měchýře. "Už ve vzduchu jsem věděl, že to nedopadne dobře. Zranění je moc bolestivé, nemůžu se pořádně pohybovat," hlásí.

Jeho start je téměř vyloučen. "Nedokážu si představit, že bych za tři dny sedl na motorku a odjel závod."

Prohlédněte si fotografie salta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž