McLaren s novým vozem nespěchá

  • 3
Woking - I když Ferrari se chystá tento týden dokončit testy monopostu F2003-GA, vedení McLarenu zatím zůstává v klidu a beze spěchu pokračuje na vývoji svého nového stroje. Oba týmy bojují na čele závodního pole a spolu se zřejmě poperou o titul letošního mistra světa a post vítěze Poháru konstruktérů. Obě stáje také musely odložit představení nových monopostů, s nimiž chtěly vyjet už do Velké ceny San Marina. Zatímco Ferrari se asi zdrží jen o jednu velkou cenu, McLaren se nikam nežene.

„Momentálně nám starý vůz šlape velmi dobře. Jezdci ho znají a vědí, jak ho nastavit. Auto je spolehlivé, proto jsme si ho nechali i na začátek letošní sezony. Nemyslím si, že s novým pojedeme dříve než v Kanadě. A to je ten nejbližší možný termín,“ sdělil technický ředitel McLaren Adrian Newey.

Ferrari se tedy zdá být o krůček vpředu, protože typ F2003-GA se má představit už v Barceloně, tedy tři velké ceny před Montrealem. Ferrari mělo jet už v Imole, ale premiéru zhatily na poslední chvíli zpožděné testy. „V Imole jsme vsadili na spolehlivost před výkonem. Teď budeme v Mugellu testovat F2003-GA. Jsem si jistý, že vůz bude připravený pro příští závod ve Španělsku,“ uvedl šéf Ferrari Jen Todt.

To nový model McLarenu ještě nebyl na trati. Ale na rozdíl od svého předchůdce byl již konstruován přímo na pneumatiky Michelin a měl by tak umět lépe využít jejich vlastnosti. „Nové auto bude nejprve důkladně testovat. Na to je třeba dostatek času,“ sdělil Newey.

Než se představí nové dílo McLarenu, pojede se ještě určitě v Barceloně, na A1-Ringu a Monte Carlu. Tam by mohlo Ferrari získat potřebný náskok. Ale je také možné, že se F2003-GA bude potýkat s počátečními problémy a pro McLaren rozhodne spolehlivost.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž