Motokros - ilustrační foto

Motokros - ilustrační foto | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Litomyšl o víkendu přitáhne českou motokrosařskou elitu

  • 0
Trať je nachystaná, veškerý doprovodný program včetně neplánované freestylové exhibice také, špičkoví motokrosaři se začínají pomalu sjíždět do Litomyšle. Už 12. ročník show zítra začíná v Jiráskově údolí v Benátkách u Litomyšle.

V avizovaném programu došlo k nepatrným změnám, když pár jezdců odřeklo start kvůli zranění, ale další již uzdravení naopak přibyli.

"Nicméně účast bude skoro stejná jako při mistrovství republiky. Měl by to být krásný závod," řekl Petr Kovář, manažer pořádajícího týmu Orion Litomyšl.

Představí se průběžně vedoucí muž domácího šampionátu kategorie Open Petr Bartoš, třetí Jan Zaremba i čtvrtý Michal Kadleček. Nedělní závod pojede také letošní suverén třídy MX2 Martin Kohút, stále se lepšící Michal Votroubek a řada dalších skvělých borců.

Vše začíná již zítra od 14 hodin a můžete si být jistí, že nuda nehrozí.

Velkým lákadlem je například show dvacetinásobného mistra republiky v trialu Pavla Baláše nebo železného muže Jiřího Žaloudka, který bude tahat návěs. Oproti původním předpokladům přibyla i skokanská exhibice vybraných motokrosařů v čele s "kaskadérem" Petrem Bartošem. V neděli se jedou závody ve třech kategoriích (MX2, Open a Veterán).

První motokrosaři vyrazí na trať kolem 11. hodiny, vstupenky za 70 korun budou k dostání přímo na místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž