Kvalifikaci MS a ME plošinářů vyhrál Brhel

Pardubice - Domácí kvalifikační závod o účast na mistrovství světa a mistrovství Evropy na ploché dráze vyhrál Bohumil Brhel. Závodník pražského Olympu v Pardubicích neztratil ani bod a před druhým v pořadí Josefem Francem měl náskok tří bodů.

O třetím místě rozhodla dodatková jízda, neboť další jezdci Olympu Antonín Šváb a Adrian Rymel získali shodně 11 bodů.

Šváb, jenž na dráze prohrál jen s Alešem Drymlem a o souboj s Brhelem se připravil vyloučením za překročení časového limitu na startu, jízdu vyhrál a doplnil tak Brhela s Francem na stupních vítězů.

Až páté a šesté místo obsadili bratři Drymlové, překvapivě úspěšnější byl starší Aleš. Oba získali deset bodů a největší ztrátu jim připravily nedokončené jízdy pro defekt motocyklu.

Na základě výsledků tohoto závodu budou Českou republiku na MS reprezentovat Bohumil Brhel, Josef Franc, Antonín Šváb, Aleš Dryml a Lukáš Dryml. Na ME budou startovat Brhel, Franc, Šváb a spolu s nimi Adrian Rymel a Pavel Ondrašík.

Výsledky:
1. Brhel 15 bodů, 2. Franc 12, 3. Šváb, 4. Rymel (všichni Olymp Praha) všichni 11 5. A. Dryml, 6. L. Dryml (oba Pardubice) oba 10, 7. Ondrašík (Olymp Praha) 8, 8. Suchánek (Pardubice), 9. Wolff (AK Markéta), 10. Fencl (Slaný), 11. Jaroš (AK Markéta) všichni 7.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž