Extraliga má historickou výhru

Mšeno - Úvodní díl extraligy družstev vyhrál ve Mšeně nečekaně domácí tým, jehož jezdci se z vítězství v závodu nejvyšší soutěže radovali poprvé v historii. Druzí skončili obhájci titulu z Pardubic, kteří ztratili na Mšeno čtyři body. Třetí místo obsadil s velkou ztrátou Olymp Praha. Vynikající výkon v týmu Mšena podal Tomáš Topinka, který nenašel přemožitele. Domácím se vyplatilo angažování polských jezdců Chromika a Szombierského, kteří nedostali důvěru v domácí soutěži v Rybniku, kde za ně nastoupili bratři Karlssonové.

V pardubickém družstvu dobře zajeli Marian Jirout a Aleš Dryml, naopak závod se nepovedl Suchánkovi.

Olymp doplatil na to, že jeho největší hvězdy Brhel, Kasper a Šváb startovaly v zahraničí. Pražané nastoupili s historicky nejmladší sestavou, jíž věkem vévodil šestnáctiletý Luboš Tomíček. Rymel s Francem podali průměrný výkon a mladíci Málek s Tomíčkem na své soupeře většinou nestačili.

Zklamání zavládlo také v týmu Slaného, který spoléhal na Zdeňka Tesaře. Jeden z nejlepších jezdců v britské lize upadl a se zraněným zápěstím měl v dalších jízdách velké potíže.

Očekávání splnil Maďar Robert Nagy, kterému se také povedlo vyhrát Memoriál Emila Sovy, i když mu pomohlo, že Topinka měl defekt a Jirout, Rymel a další jezdci do vloženého závodu nenastoupili.

1. závod extraligy:
1. Mšeno (Višváder 4, Musil 0, Szombierski 12, Chromik 9, Topinka 15) 46, 2. Pardubice 36, 3. Olymp Praha 25, 4. Slaný 18

Memoriál Emila Sovy: 1. Nagy (Maď.), 2. Tomíček, 3. Franc (oba Markéta), 4. Topinka (Mšeno)

Start do 2. jízdy


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž