Drymlové se v Anglii zřejmě rozdělí

Pardubice - Tři sezony bratři Aleš a Lukáš Drymlové hájili v britské Elite League barvy stejného týmu. V příštím roce však pardubičtí plošináři zřejmě Oxford Cheetahs opustí a jejich cesty v prestižní soutěži se rozejdou. Jejich dosavadní klub totiž možná v nové sezoně nebude startovat v nejvyšší britské soutěži. „Majitel týmu prodělal nejaké peníze, ale především nesouhlasí s politikou vedení soutěže a s termíny závodů. Proto uvažuje o účasti ve druhé lize. Oficiální stanovisko však ještě nevydal,“ vysvětlil Aleš Dryml.Úspěchy Lukáše Drymla v Austrálii

Pardubická bratrská dvojice se proto poohlíží po novém angažmá. Na spadnutí je přestup Lukáše Drymla do týmu Poole Pirates. „Ještě sice smlouvu nepodepsal, ale je to na dobré cestě,“ potvrdil jeho bratr Aleš. V Poolu se tak formuje nesmírně silný tým, který by měl útočit na titul. Vedle nejlepšího českého jezdce by za něj měl startovat mistr světa Tony Rickardsson ze Švédska a Australan Leigh Adams, který dosud také jezdil v Oxfordu.

Nabídky ze tří klubů má také Aleš Dryml. „Zatím je ale předčasné o tom mluvit. Příští týden začnou podrobnější jednání. V Anglii se často uzavírají smlouvy až v únoru. Navíc se uvažuje o zvýšení bodových průměrů na tým, což by mohlo ovlivnit jednání klubů o posilách,“ uvedl starší z Drymlů. „Je však dost pravděpodobné, že s Lukášem v příštím roce nepojedeme za stejný tým.“ Zatímco o britské budoucnosti Drymlové zatím nemají jasno, ve švédské lize už smlouvu uzavřeli. V nové sezoně budou startovat za nováčka nejvyšší soutěže Vetlandu.

„Letos jsme jezdili také za nováčka Örnarnu, ale měli jsme slabý tým. Od začátku jsme uzavírali tabulku a nakonec jsme sestoupili. S Vetlandou by to mělo být nadějnější, protože kromě nás budou v týmu ještě Nor Holta a Poláci Cegielski s Jagušem,“ uvedl Aleš Dryml.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž