Dryml se dočkal, dostal divokou kartu

Praha - Český plochodrážník Lukáš Dryml bude startovat v příštím ročníku mistrovství světa. Jezdec, který musel závěr letošního šampionátu vynechat pro zranění, dostal od společnosti Benfield Sports International divokou kartu. "Doufal jsem, že se tak stane. Říkal jsem si, že kdo jiný než já by měl divokou kartu dostat," přemítal Dryml.

Do šestice šťastných se vedle mladšího z bratrů vešli Britové Lee Richardson a Mark Loram, Švéd Mikael Max, Hans Andersen z Dánska a letošní juniorský mistr světa Jaroslaw Hampel z Polska.

Česká republika tak bude mít v nadcházející sezoně mistrovství světa na ploché dráze tři zástupce. Už dříve si start v příštím ročníku šampionátu zajistili jeho bratr Aleš a také Bohumil Brhel.

Dryml je momentálně v Anglii, kde v neděli skončila sezona. Po zlomenině levého kotníku, kterou si přivodil v polovině srpna při pádu v kvalifikaci mistrovství světa v anglickém Poolu, chodí stále o berlích a závody sleduje jen v civilu.

"A ještě dlouho budu. Na sportování to rozhodně není. Příští týden bych měl
absolvovat další vyšetření, ale podle dřívějších odhadů budu mít
sádru ještě tři týdny," dodal Dryml.

Příští ročník Grand Prix bude posledním, který se pojede s 24 závodníky na startu. Od roku 2005 se soutěž po sedmi letech vrátí k modelu s 16 účastníky.

Přímý postup do dalšího mistrovství si tak zajistí osm nejlepších, dva jezdci si vybojují účast v kvalifikaci a čtyři jezdci místo současných dvou obdrží divoké karty. Dvě účastnická místa vždy rozdělí pořadatelé jednotlivých závodů.

Grand Prix 2004 odstartuje 1. května ve Švédsku. Stejně jako v minulých letech se jeden závod uskuteční i v České republice. Na pražské Markétě se jezdci představí čtrnáct dní po začátku seriálu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž