Motokros v Pacově

Motokros v Pacově | foto: Petr Lemberk, MAFRA

378 startujících. V Pacově padl motokrosový rekord

  • 0
Těžko uvěřitelných 378 jezdců přilákal na start motokrosový závod na Pacovském propadu, který se v sobotu jel jako čtvrtý podnik Amater cupu. "Je to rekord Amater cupu v celé jeho historii a možná i neoficiální rekord všech MX seriálů v celé České republice," pochvaloval si Evžen Zadražil z pořádajícího Motosportu Chýnov.

"Bylo to pochopitelně náročné na koordinaci, ale naštěstí nechodí štěstí jen po horách, ale zavítalo tentokrát i na motokros," usmál se Zadražil, jenž uvítal, že za celý den nedošlo ani k jednomu zranění.

Jediné potíže tak přineslo nepopulární rozhodnutí, že se nekvalifikovaní jezdci nedostanou do odpoledních rozjížděk. "Padesát jezdců na jednu kategorii bylo opravdu maximum," uvedl zástupce pořadatele. "Tímto se ještě jednou omlouvám všem jezdcům, kteří do Pacova přijeli a odpoledne se museli vžít do rolí diváků!"

Závod naopak ozdobily více než dvě desítky jezdců s ‚A‘ licencí (účastníci MEZ MČR) v čele s Radkem Tomanem, Davidem Čermákem, Jaroslavem Kochaníčkem, Martinem Vaněčkem.

Vítězi jednotlivých kategorií se stali Michal Prskavec (čtyřkolky), Albert Schneedörfler (50 ccm), Rudolf Plch (65 ccm), Daniel Kička (85 ccm), Jiří Hrobský (veteráni nad 40 let), Jaroslav Krejčí (ČZ), Tomáš Urban (Hobby MX2) a Stanislav Jasanský (Hobby MX3).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž