Patrik Kincl obhájil pás šampiona střední váhy Oktagonu.

Patrik Kincl obhájil pás šampiona střední váhy Oktagonu. | foto: OKTAGON MMA

Další tahák pro Oktagon v Edenu. Šampion Kincl bude hájit titul proti Peňázovi

  • 4
Patrik Kincl, nejdéle sloužící šampion Oktagonu, v organizaci zůstává. A po podpisu nové smlouvy ho čeká další obhajoba titulu. Na fotbalovém stadionu v Edenu narazí 8. června na dosud neporaženého Matěje Peňáze. Kdo bude (staro)novým králem střední váhy?

Svou třetí obhajobu titulu zvládl na jedničku. Kincl v březnu otočil duel s polským ranařem Piotrem Wawrzyniakem a opět mohl hýčkat pozlacený pás šampiona. Ovšem v létě mu končí v Oktagonu smlouva a zájem o služby rodáka z Hradce Králové projevila polská organizace KSW. Zůstane, nebo odejde?

Teď už je jasno. S česko-slovenskou organizací podepsal novou smlouvu. Lákadlem byla pro Kincla účast v plánované pyramidě Tipsport Gamechanger střední váhy a rovněž červnový zápas v Edenu na historicky největším turnaji Oktagonu.

„Ten mají na mušce snad všichni zápasnici. Skvělá akce a ve hře je určitě i pro mě,“ přiznal čtyřiatřicetiletý zápasník nedávno v rozhovoru pro iDNES.cz.

Turnaj pod otevřeným nebem tak nabídne hned dvě titulové bitvy. Karlos Vémola se utká v hlavním zápase o pás šampiona polotěžké váhy se Slovákem Attilou Véghem. Kincl vyrukuje na Peňáze.

Pro šampiona střední divize půjde o čtvrtou obhajobu titulu. Přemohl už Francouze Alexe Lohorého, českou ikonu Karlose Vémolu a naposledy Poláka Piotra Wawrzyniaka.

Matěj Peňáz.

A Peňáz? Sedmadvacetiletý bijec s extrémně dlouhými pažemi má v Oktagonu devět zápasů, ještě nepoznal porážku. V kariéře padl pouze jednou, když v roce 2022 v Contenderu o UFC smlouvu nestačil na Sedriquese Dumase. Věří, že po skalpu Kincla by mohl opět zabojovat o vysněnou vstupenku do UFC.

Oba soupeři se dobře znají. Trénovali spolu, respektují se, tudíž drsný trashtalk a slovní rýpance nečekejte.

Prodej vstupenek na Oktagon v Edenu začal. Nejdražší pořídíte za 50 tisíc

V Edenu se diváci dočkají i návratu Davida Kozmy, bývalého šampiona velterové váhy Oktagonu, který naposledy loni v září ve Frankfurtu prohrál v semifinále Gamechangeru s Bojanem Veličkovičem. S Moldavanem Ionem Surduem se utká o titulovou šanci.