DNESKA UŽ JI NEPOTŘEBUJU. Lindsey Vonnová si sundává helmu po zrušení závodu v

DNESKA UŽ JI NEPOTŘEBUJU. Lindsey Vonnová si sundává helmu po zrušení závodu v superkombinaci v Soči. | foto: Reuters

Vonnová získala druhý malý křišťálový globus, vládne i superkombinaci

  • 0
Aniž vyrazila na budoucí olympijskou sjezdovku, získala už druhý malý křišťálový globus v sezoně. Americká lyžařská diva Lindsey Vonnová ovládla po sjezdu i celkové pořadí superkombinace Světového poháru žen, které se uzavřelo po dvou odjetých závodech. Závěrečný díl byl v Rusku kvůli špatným podmínkám na trati zrušen.

V Soči se nepodařilo pořadatelům sjezdovku upravit po přívalech nového sněhu. Mezinárodní federace FIS nejprve uvažovala o tom, že se pokusí pro třetí superkombinaci sezony najít náhradní termín. Nakonec ale usoudila, že pro ni v kalendáři závodu už není místo.

"Díky zrušení závodu člověk nikdy vyhrát nechce," konstatovala Američanka, která byla ve dvou odjetých superkombinacích první a druhá a v čele celkového pořadí má náskok 55 bodů na Slovinku Tinu Mazeovou. 

Zrušení superkombinace v Soči ale jinak uvítala. "Rozhodli správně. Všechny jsme měly pocit, že by to nebylo bezpečné," podotkla. Start závodu byl nejprve posunut, aby se mohlo na trati pracovat, ale nepomohlo to. "Bohužel se z toho sněhu nedal udělat žádný povrch," prohlásila.

Vonnová kraluje pořadí disciplíny potřetí za sebou. Už v sobotu si v dějišti ZOH 2014 zajistila i celkové prvenství v hodnocení sjezdu. Celkem má nyní ve sbírce čtrnáct křišťálových globů - tři velké a jedenáct malých.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž