Roku 2009 budu stařík, ale do Liberce chci

Praha - Skvělá zpráva! Liberci přidělili mistrovství světa lyžařů na rok 2009. Je to vynikající novinka pro skvělé české fanoušky i pro závodníky. A já chci být za pět let u toho. Zrovna jsem na soustředění, jedeme puťák na kolech. Nejsem nejzdravější, laboruji se zády. Ale 12. června plánuji start v bikovém maratonu u Skutče.

V roce 2009 mi bude dvaatřicet let. Pravda, to už budu trošku stařík. Dnešní mladíci dorostou a stanou se z nich dravci. Ale snad je ještě předběhnu. Všechny.

Martina Koukala dneska napadlo, že by nebylo od věci zařídit v Liberci stejný štafetový zázrak, jaký se povedl na šampionátu v Ramsau 1999 rakouským starcům. Tehdy senzačně získali zlato a vzápětí skončili kariéru.

Ale mám dvě námitky.

Jednak: chci vydržet trochu déle, až do olympiády 2010.

A pak: proč máme čekat na zlato ze štafety až do Liberce? Letos se úžasně probudil Jirka Magál, výborně běhá i individuální závody. Do party nám už chybí jen jeden. A jeden se hledá snáz než dva.

V souvislosti s libereckým mistrovstvím se bojím jediné věci: aby organizátoři všechno stihli včas. Odklad hokejového šampionátu a problémy s výstavbou Sazka Areny byly dost velkým varováním.

Kdyby se závodilo na Bedřichově, kde už zázemí existuje, asi by to bylo snazší. Areál by se jen zmodernizoval. Ale ochránci přírody se postavili proti.

Proto vznikne nový areál prakticky na zelené louce, u výpadovky z Liberce na Prahu. Neznám to tam. Nevím, kolik tam bývá sněhu. Ale věřím, že nic nepokazíme.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž