Neumannová a další hvězdy míří na Zadov

Vimperk - Ski klub Šumava Vimperk prožívá šťastné dny. Napadl sníh, což je pro lyžaře skvělá zpráva. "Zatím jsme jezdili hlavně na kamenech," prohodil předseda klubu Jiří Ondřich. Stejně dobrou zprávou je, že se Český pohár na Zadově nečekaně přihlásili nejlepší tuzemští reprezentanti. Přihláška s Kateřinou Neumannovou dorazila ve středu z Liberce. Lukáše Bauera i Martina Koukala přihlásil jejich jablonecký klub o den dříve.

Kateřina Neumannová na Zadově od začátku své běžecké kariéry trénuje, ale naposledy zde v běhu na lyžích závodila při Šumavském ski maratonu před několika lety.

Ski klub Šumava pořádá v sobotu a v neděli 5. a 6. února mistrovství republiky dorostu a Český pohár dospělých. A na ten se nejlepší čeští lyžaři současnosti, ověnčení výhrami ve Světovém poháru, přihlásili.

Jejich nečekaný start na Zadově je součástí příprav na mistrovství světa, které bude následovat. Třetí dobrou zprávou pro běžkaře je potvrzení pořádání letošního Šumavského ski maratonu. Uskuteční se v neděli 13. února.

Sněhu je dost a měl by vydržet. "Šumavský maraton bude součástí vyhlášení nejlepšího sportovce Šumavy," poznamenal Jiří Ondřich. Druhým dílem seriálu bude bikový maraton na Zadově v létě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž