Janda běhal pod harrachovským můstkem

Harrachov - Pod vrchem Čerťákem nastoupil včera vpodvečer i Jakub Janda do prvního tréninkového kempu reprezentace pod vedením rakouského kouče Richarda Schallerta. "Pracoval určitě dobře, když byl světovou jedničkou. Nechci nic radikálně měnit, jen hledat možnosti, jak být ještě lepší," říkal Schallert ještě před prvním pohovorem se všemi 26 členy širšího výběru.

"Kuba si normálně plní povinnosti. Uvidíme, co bude dál," říká Jandův manažer František Jež.

Jandova reprezentační smlouva, kterou dostal podepsanou od vedení skokanského úseku až v závěru sezony, platí do 31. května.

"Do té doby se musíme rozhodnout, jak dál," dodává Jež.

Ježovi se nelíbí rozhodnutí skokanského úseku odebrat reprezentantům všechny reklamní plochy na závodní kombinéze, přilbě i lyžích. Proto dokonce stále zvažuje možnost individuální přípravy.

"Nezáleží tolik, s kým bude Kuba trénovat," říká Jež.

Jandovým osobním trenérem v Dukle Frenštát se stává s podporou armády David Jiroutek. Počítalo se s ním i na post reprezentačního asistenta. Přednost však nečekaně dostal jeho bratr Jakub. David Jiroutek byl předběžně postaven k béčku, týmu pro Kontinentální pohár.

Po zisku Křišťálového glóbu Janda plnil povinnosti k obchodním partnerům a odpočíval. Dovolenou strávil na Kubě a o víkendu sledoval na vlastní oči okruhový automobilový seriál Formule Fabia, kde by brzy rád usedl za volant. Teď ho čeká fyzická příprava na suchu.

Schallert bude s družstvem až do konce příštího týdne, poté chce dát skokanům víc samostatnosti. "Vím, že s tím kromě Jandy měli loni potíže, ale sebekontrola je velmi důležitá. Musí se naučit odpovídat za sebe," tvrdí nový trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž