Jakub Janda při on-line rozhovoru

Jakub Janda při on-line rozhovoru - Jakub Janda z Oberstdorfu odpovídá čtenářům iDNES. | foto: iDNES.cz

Jak Janda odmítal spekulativní otázky

  • 13
Oberstdorf - (Od zvláštní zpravodajky iDNES) - Jak dostat z Jakuba Jandy odpověď na otázku na jeho ambice před závodem na velkém můstku na mistrovství světa v Oberstdorfu? Recept neexistuje! Odpověď ze šestadvacetiletého skokana nevytáhli ani novináři, ani čtenáři iDNES v pondělním on-line rozhovoru.

Není mnoho témat, o kterých se Jakub Janda nechce povídat. Ale ambice jsou jedním z nich. "To je spekulativní otázka," reaguje na jakoukoli zmínku o soutěži na velkém můstku na šampionátu v Oberstdorfu.

Odpovědi Jakuba Jandy ZDE

Ani čtenáři iDNES jej neobměkčili... Na pondělní on-line rozhovor dorazil šestadvacetiletý skokan podle domluvy. Před vchodem do hlavního tiskového centra, v němž denně pracuje kolem 500 novinářů, byl dokonce deset minut před jedenáctou.

Rozdal několik krátkých rozhovorů pro česká média. Jen polským novinářům musel říct: "Až když tady skončím, prosím." Žurnalisté pochopili a Janda se mohl pustit do odpovědí. Za patnáct minut dostal 60 otázek.

Opakovaly se gratulace k zisku stříbrné medaile v sobotním závodě na můstku, HS100. Prohra se Slovincem Rokem Benkovičem českého skokana na lyžích nemrzí. "Proč? Vždyť mám medaili," řekl Janda.

V diskuzi se nezapomněl omluvit všem fanouškům, kteří mu poslali mail se žádostí o fotografii s podpis. "Momentálně opravdu nestíhám, ale po sezoně pošlu," slíbil a poněkolikáté vyzdvihl přínos slovinského trenéra národního týmu Vasji Bajce.

"Je jiný v tom, že první má zájem o tom, aby my jsme měli vše a až pak se stará o sebe. Ve světě ho hrozně berou, má neskutečné konexe. Skvěle působí jako psycholog," řekl vítěz závodu Světového poháru v Titisee-Neustadtu, který věří, že slovinský odborník bude vést národní tým i v příští sezoně.

Pouze o závodě na velkém můstku se bavit nechtěl. To je prý spekulativní otázka...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž