Eberharter se nemůže se dočkat závodu

Park City - Takřka celý měsíc se rakouský lyžař Stephan Eberharter třásl na další závod. Poté, co 27. října vyhrál v domácím prostředí v Söldenu úvodní obří slalom Světového poháru, bude mít v pátek další šanci změřit síly s konkurencí na olympijských tratích v Park City. "Samozřejmě mě úspěch z olympiády bude provázet po celý život. To ale ještě není důvod k tomu, abych se cítil jako v oblacích. Teď mě čeká Světový pohár, na vzpomínky bude ještě dost času," prohlásil Eberharter v utažském středisku.

Více než připomínání olympijských úspěchů jej těší, že po třech týdnech končí čekání a sjezdaři budou znovu závodit. "Celý podzim pořád trénink, pak jeden závod a pak zase čekání. To není nic pro mě," posteskl si třiatřicetiletý Rakušan.

Až se prý znovu postaví na startovní rampu, bude se cítit mnohem lépe. "Sjezdovka v Park City mi sedí. Snad nebude moc teplo, aby trať zůstala kvalitní," přál si obhájce velkého Křišťálového glóbu.

První krok k tomuto cíli učinil už v Söldenu, ale říjnové vítězství nijak nepřeceňuje. "Byl to příjemný začátek sezony. Ale už jsem se naučil nečekat na úspěch," připomněl únorovou olympiádu. Nejprve totiž získal bronz ve sjezdu, pak stříbro v
super-G a teprve v závěrečném obřím slalomu se dočkal zlaté medaile. "Proto půjdu v pátek na start s tím, že chci jen dobře zajet a vymáčknout ze sebe to nejlepší," dodal.

K jeho největším soupeřům by měl patřit domácí miláček Bode Miller, byť se před týdnem podrobil lehčí operaci kolena. Ve středu ale už zase stál na lyžích a bez problémů si třikrát projel trať. "Operace v tuto chvíli byla správná, protože v
průběhu sezóny bych mohl mít velké problémy. Hodně bych se divil, kdybych v pátek chyběl," nechal se slyšet Miller, pátý ze Söldenu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž