Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | foto: Martin Stolař, MAFRA

Bauer a spol. čekali mikrobus, nakonec soukali věci do kombíku

  • 0
Na premiéře světového poháru v běžeckém lyžování ve Sjusjönu minulý víkend Lukáš Bauer chyběl. O kus dál na severu ve finském Muoniu doháněl lyžař z Božího Daru tréninkovou ztrátu po nemoci.

"Zátěž se zvyšovala postupně den ode dne. Zpočátku pouze hodina lyžování dopoledne, odpoledne procházka s holemi a lehké posilování, druhý den již lyžování dvakrát denně po jeden a půl hodině a třetí den již dvakrát dvě hodiny plus kvalitní posilování," popisuje.

To vše pod dohledem reprezentačního lékaře Martina Koldovského. "Snažil jsem se nic neuspěchat. Poté jsem trénoval čtyři dny v kuse podle plánu od mého současného trenéra Janka Neubera," dodává Bauer.

Cílem bylo připravit si kvalitní tréninkový základ, ale také projít kvalitními rychlejšími tréninky na vyšší tepové hladině. K tomu přidal Bauer opět posilovnu. "I přesto, že jsem byl krátce po delším výpadku, tak se mi nejezdilo špatně, což mě potěšilo," říká.

Jediný problém nastal při pondělním přesunu autem za týmem do Ruky. "Zatímco jsme očekávali mikrobus tak přijel borec s kombíkem a ještě tam měl své lyže a velkou tašku. Měli jsme toho trošku víc, dvě velké tašky, dva velké baťohy, compy, lyže, tubus s holemi, bednu s vosky, masérský stůl... Prostě nejen své věci, ale i ty, které tým uznal za nepotřebné v Sjusjönu. No ale nakonec jsme to tam až na masérský stůl nacpali vše," říká Bauer.

Ani o masérský stůl reprezentanti nepřijdou, později ho za nimi přivezli kolegové ze slovenské reprezentace. "Cesta byla neustálým přetlačováním se s materiálem uvnitř vozu," směje se lyžař z Božího Daru.

Na tratích v Ruce v úterý lehce polyžoval mezi skútry upravujícími stopu, pak podstoupil dopingové testy a fotografování pro FIS a partnery. Celý podnik Nordic Open otevře zároveň sezonu skokanů a sdruženářů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž