Zubří - Lovosice

Zubří - Lovosice - Martin Hrstka ze Zubří (ve žlutém)se snaží prosadit mezi hráči Lovosic. | foto: Dalibor Gluck, MF DNES

Zubří dvojzápas na Kypru odmítlo

Klasickým způsobem doma-venku sehrají házenkáři Zubří úvodní kolo Poháru vítězů pohárů s kyperským týmem SPE Strovolos. Oba kluby se snažily zajistit sehrání dvojzápasu v domácím prostředí, ale k dohodě nedošlo.

"My i Kypřané myslíme na postup, proto jsme se nedomluvili," vysvětlil sportovní ředitel a asistent trenéra Gumáren Zubří Jiří Mika.

Český vicemistr nastoupí v domácím prostředí v sobotu 6. září, odveta v kyperské metropoli Nicosii se uskuteční přesně o týden později. "Strovolos je doma velice silný, proto si před našimi diváky musíme vytvořit co největší náskok," plánuje Mika.

Zubří se touží v evropském poháru prosadit, proto v přípravě narazí na větší počet zahraničních soupeřů, než bývá zvykem. Budou ze všech koutů Evropy.
"uto snahu jsme měli vždycky, letos konečně vyšla," pochvaluje si Mika. "Nezříkáme se českých soupeřů. Ale přece jen je lepší, když hráči poznají jiný styl."

První prověrkou bude turné v Rakousku, kam valašský klub odjíždí příští týden. Postupně se utká s vicemistrem Aon Fivers, semifinalistou z Kremsu, v jehož dresu působí Pavel Hrachovec, a s druholigovým West Vídeň.

Druhým testem bude turnaj v Zubří (22.-24. srpna), kterého se zúčastní chorvatská Poreč, švédský Lindesberg a francouzský St. Raphael. Generálku obstará o týden později dvojzápas v domácím prostředí s polským vicemistrem z Lubinu. "Doufáme, že díky těmto utkáním se na pohár dobře připravíme," podotkl Mika.

Část zuberské sestavy už má mezinárodní konfrontaci za sebou. Šestice Štěpán Krupa, Jakub Hrstka, Tomáš Číp, Ondřej Mika, Marek Třeštík a Jakub Šíra přispěla v reprezentačním dresu k solidnímu osmému místu na mistrovství Evropy juniorů.

"Vrátili se domů unavení, dali jsme jim týden volno," řekl Mika. "Start sezony se blíží, potřebujeme se sehrát, ale kluci si musí odpočinout. Ze dvou zel jsme zvolili to menší."