Zlínští funkcionáři dojeli pro soupeře

Zlín - Defekt autobusu s výpravou soupeřek, který se po dlouhé cestě napříč republikou zastavil v kopcích u Buchlova, posunul začátek prvního kola nadstavby ve Zlíně o celou hodinu. Chebský celek nakonec přepravily do zlínské haly, kde utrpěly debakl, osobní vozy zlínských činovníků. Házenkářkám Chebu sice stačila po strastech na cestě jen krátká rozcvička, bez zraněné Romany Kovačíkové a první gólmanky Petry Proškové, která dala od Nového roku přednost účetnictví v soukromé lékárně, to ale celku nešlo.

S nejužší soupiskou, pouze se  sedmi hráčkami do pole, byly brzy odsouzeny do role poražených. Do Zlína navíc neodcestovala  Gabriela Bartusková, vůbec nejzkušenější hráčka hostů. Už ve 12. minutě zastavil chebský  trenér Miloslav Moulis zlínskou smršť oddechovým časem. Na tabuli svítilo v tu chvíli už  7:1. A to domácí nehrály na plné obrátky. Utkání nakonec skončilo naprostým kolapsem hostů.
 
Výsledek 41:13 (19:6) je nový střelecký rekord Zlína v ročníku. První poločas jednoznačného utkání, které zajímalo sotva 150 příznivců, se navíc změnil v představení jedné hráčky. S číslem 13 na zádech se rozstřílela zlínská spojka Kateřina Vašková. Vytáhlá hráčka, na kterou trenér Zerzáň v nadstavbě spoléhá, nastřílela sedm branek. Po hodině hry se zastavila u čísla 11. Poražený Cheb neměl sílu a po přestávce už ani chuť vzdorovat.

"S divokými  výsledky jsem letos v nadstavbě nepočítal. Celkové skore je skutečně trochu přehnané,"  konstatoval Jiří Zerzáň, trenér Zlína. "Narazili jsme na odevzdaného soupeře, který neměl  zájem o solidní výsledek." Zerzáň si nakonec dovolil přepych, s nímž ve druhé fázi sezony  nepočítal. Stejně jako v základní části soutěže prostřídal na hřišti kompletní lavičku.  Poražený trenér Miloslav Moulis utkání raději vůbec nekomentoval.

Druhé kolo nadstavby hraje Zlín znovu doma. V sobotu hostí Slavii Praha. Začátek je v 16 hodin.