DHC Slavia Praha: Veronika Mísařová

DHC Slavia Praha: Veronika Mísařová | foto: www.dhcslavia.cz

Výhru slávistek nad mistrovskou Olomoucí dirigovala Mísařová

  • 1
Tři chycené sedmičky, zneškodněných šestnáct střel, procento úspěšnosti téměř šedesát procent. Skvostnou bilanci si ve šlágru interligy připsala slávistická gólmanka Veronika Mísařová. Její výkon byl základním kamenem pro vítězství nad obhájkyněmi titulu z Olomouce.

Šestadvacetiletá gólmanka byla po utkání pochopitelně maximálně spokojená. O tom, zda byl její nedělní výkon proti Olomouci nejlepší v novém dresu po letním přestupu z Písku ale spekulovat nechtěla.

"Doufám, že jsem předváděla dobré výkony i v předchozích zápasech, ale určitě byl můj výkon proti Olomouci jeden z nejlepších," právem se radovala. "Ze začátku jsem si moc jistá nebyla. Pak mi holky pomohly v obraně, navíc se jim dařilo v útoku a to prospělo i mému výkonu," chválila brankářka své spoluhráčky.

Svůj kvalitní výkon z prvního poločasu Mísařová vygradovala po změně stran. Tým podržela především při rychlých brejcích Olomoučanek, likvidovala i jejich sedmičky. "Však jsem se na ně také připravovala," usmívala se tajemně.

Oba soupeři si uvědomovaly důležitost vzájemného utkání. Mistrovské Olomouci se v posledních kolech nedaří v interlize zcela podle představ. Slavia po čtyřech porážkách v úvodu sezony měla za sebou stejnou sérii vítězství a chtěla ji potvrdit i v domácím utkání.

"Slavia už má své problémy za sebou a já doufám, že to takhle bude pokračovat," tvrdí Veronika kategoricky. "Výhra nad mistrem o tři góly je moc pěkná, ale trošku mrzí, že jsme si to v závěru poněkud pokazily. Mohlo to být i o pět a to by bylo samozřejmě hezčí."

Slova uznání pro slávistickou gólmanku našli po zápase i oba trenéři. "Paradoxně jsme před zápasem váhali, zda Veroniku postavit, protože jí předchozí domácí zápasy moc nevycházely," prozradil Antonín Střelec.

"V týdnu jsem ale na ní viděl, že je na zápas nažhavená, že chce uspět. V zápase pak byla určitě skvělá, byla hlavním strůjcem vítězství, podržela nás, když jsme to potřebovali," vysekl svěřenkyni pochvalu.

"Ale celý mančaft zahrál výborně. My jsme měli velké problémy se zraněními a nemocemi. Černá musela hrát šedesát minut, Krouská po nemoci také, ale všechny tam udělaly absolutní maximum. Tyto body jsme strašně moc potřebovali a chci za to všem holkám poděkovat."

Chmury na tváři měl po utkání olomoucký kouč Lubomír Krejčíř, který za výborným výkonem Mísařové viděl i chyby svých hráček. "Mísařová samozřejmě zachytala výborným způsobem. Ale nejlepší hráčku utkání z ní udělaly naše hráčky tím, že velice netakticky zakončovaly naše brankové příležitosti," durdil se Krejčíř.