Veselí postup do finále vydřelo

Veselí nad Moravou - Házenkářky Veselí nad Moravou si po roce opět zahrají finále české části interligy. V něm na ně čeká stejně jako loni pražská Slavia. Pomohla jim k tomu sobotní těsná výhra 22:21 v rozhodujícím třetím semifinálovém duelu proti Písku. "Vyhrál šťastnější tým. Kdyby to šlo, přál bych finále i Písku," prohlásil kouč Michal Lukačín, který loni přivedl Veselí k jeho prvnímu titulu v historii klubu.

"V jediném zápase se rozhodovalo o úspěchu a neúspěchu celé sezony. Holky proto hrály dlouho křečovitě a cítily na sobě velkou zodpovědnost."

A skutečně. První gól vstřelily "panenky" z Veselí až po deseti minutách hry, poločas pak prohrály o dvě branky 9:11. Po přestávce však musely dohánět ještě větší manko, když ztrácely už o čtyři branky 10:14, v závěru pak ještě 16:18.

V té chvíli však Marcela Handlová čtyřmi góly v řadě skóre otočila. A Veselí si již pečlivou obranou rozhodující výhru pohlídalo. "Naše opory se v úvodu velmi trápily, ovšem v závěru ukázala Handlová své zkušenosti," pochválil svou nejlepší hráčku Lukačín.

Finále hrané na tři vítězná utkání začíná v sobotu ve Veselí. "Pro nás to bude paradoxně snazší, protože ačkoliv jsme stále považováni za favority, nyní již můžeme hrát uvolněně," tvrdí Lukačín.

Házenkářky Veselí se radují z postupu do finále české části interligy.