Trenér házenkářů Zubří Dušan Poloz

Trenér házenkářů Zubří Dušan Poloz | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Zubří vyhrálo domácí turnaj. Hráči si zvedli sebevědomí, těší kouče

  • 0
Házenkáři Robe Zubří obhájili na domácím Valašském poháru loňský triumf. Letošní vítězství však má větší váhu. Zatímco před rokem se v Rožnově pod Radhoštěm střetli jen s celky z české nebo slovenské extraligy, teď uspěli ve své hale v mezinárodní konfrontaci s kluby ze tří různých zemí.

„Je příjemné, že jsme vyhráli. Mění se tým i herní systém, pro sebevědomí mužstva je to důležité,“ pronesl nový kouč Zubří Dušan Poloz. Prvenství ale zároveň nepřeceňuje. „Beru ho s rezervou. Každý trenér má v přípravě jiný zájem, je v jiné fázi.“

V průběhu turnaje ho trápila nestabilita výkonů. „První zápas jsme odehráli výborně v obraně, ale zase jsme dali málo branek. Ve druhém jsme nastříleli 33 gólů, což bych nikdy neřekl, ale zase jsme dostali třicet,“ okomentoval Poloz úvodní dva duely proti slovenské Šaľe (20:21) a nováčkovi druhé francouzské ligy Štrasburku (33:30).

Spokojenější byl až po posledním utkání proti bosenskému Brčku, které Zubří pokořilo 29:18.

„Zápas měl z naší strany parametry. Musím ale uznat, že soupeř nebyl z nejsilnějších,“ poznamenal Poloz. Na turnaji se předvedly i dvě letní posily Zubří – spojky Tiller s Korbelem. „Fyzicky jsou připravení výborně. Jak jsou na tom herně, se ukáže v extraligové sezoně,“ uvedl Poloz.

Zubří ji zahájí příští neděli v Litovli. Už teď je přitom jisté, že se bude muset obejít bez dvojice dlouhodobých marodů Reček, Válek. Dříve než v listopadu se úderné spojky nevrátí.

Poloz počítá, že ofenzivními lídry budou mazáci Hrstka se Šustáčkem, uvolněný post šéfa defenzivy po Říhovi by měl převzít mladíček Dokoupil, který byl zvolen jedním ze tří kapitánů týmu.

Valašský pohár házenkářů

Výsledky
Zubří – Šaľa 20:21, Zubří – Štrasburk 33:30, Zubří – Brčko 29:18, Šaľa – Štrasburk 21:25, Šaľa – Brčko 25:30, Štrasburk – Brčko 27:22.
Pořadí
1. Zubří 4 body, 2. Štrasburk 4, 3. Brčko 2, 4. Šaľa 2. O pořadí rozhodly vzájemné zápasy.