Písek - Nitra

Písek - Nitra - Iveta Luzumová z Písku (v bílém) se snaží prosadit přes těsné branění Jablonické z Nitry. | foto: Ladislav Němec, MF DNES

Tři házenkářky z Písku odešly, tři přišly

V týdnu zahájily písecké házenkářky přípravu na novou sezonu. V interlize ji rozehrají 6. září v Banské Bystrici. Tým Casta Sokol Písek opustily všechny tři hráčky, které svůj záměr na konci minulé sezony netajily. Keclíková si vybrala Slavii Praha, kam odešla i brankářka Mísařová.

"Kučerová bude zřejmě hrát nižší soutěž v některém německém klubu," řekl Michal Horák, který se stal manažerem píseckého celku.

Moravcová i Martenková

Tři odchody nahradily tři příchody. Pod novým koučem Janem Salačem bude trénovat celý kádr z minulé sezony včetně Martenkové a Moravcové, která byla dlouhodobě zraněná.

"Trénují obě a my jsme rádi, protože patří ke zkušeným hráčkám kádru," poznamenal Horák.

Představil nové hráčky. Jitka Skálová je ve třiceti letech zkušenou brankářkou. Působila ve Slavii, pak hrávala I. ligu ve Střešovicích a poslední dvě sezony chytala v I. lize za Kobylisy, které byly v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže na třetím místě.

Za Kobylisy hrávala i 22letá Nikola Šichmanová, odchovankyně Chebu. Studia ji přivedla do Prahy.
Další hráčka Kateřina Vrabcová je 19letou odchovankyní Slavie SCM. "Skončila tam coby dorostenka a projevila zájem hrát interligu žen," přiblížil manažer Horák.

Šichmanová i Vrabcová jsou spojky. "Obě jsou pravačky, ale mohou hrát na pravé i levé straně," dodal. Všechny tři jsou v Písku zatím na rok a pak se uvidí.

Tým trénuje doma. V polovině srpna má týdenní soustředění ve Štědroníně a v plánu má turnaje v Jindřichově Hradci i v Otrokovicích.