Andrej Titkov

Andrej Titkov | foto: Luděk Ovesný

Titkov odejde do Brna, házenkáři Zlína hledají nového kouče

  • 0
Po dlouhých třinácti letech jim pomohl zpět do extraligy a v obnovené premiéře se s týmem v nejvyšší soutěži bez potíží zachránili. V příštím ročníku už však trenér Andrej Titkov házenkáře Zlína nepovede. Rodák z ruského Krasnodaru se od následující sezony dohodl na spolupráci s Brnem.

"Je to čistě o mých sportovních ambicích. Brno má vyšší cíle, je to zavedenější klub," ozřejmil Titkov důvody přesunu do jihomoravské metropole. Spolu s ním odejde do Králova Pole také nejlepší zlínský střelec a levé křídlo Boris Aspiridis.

Letošní extraligový nováček ani za jednoho zatím náhradu nemá. "Trenéra intenzivně hledáme," potvrdil člen vedení klubu Rudolf Kafka starší. Na spadnutí bylo angažmá slovenského odborníka Petera Dávida, bývalý kouč bundesligového Grosswallstadtu se však z rodinných důvodů do Zlína nepřestěhuje.

Nástupcem Titkova by se tak třeba mohl stát bývalý kouč Zubří Jiří Mičola, který ve Zlíně také hrával. Titkov odkoučuje ve Zlíně už jen tři zápasy, v nichž se bude jeho tým snažit předstihnout krajského rivala ze Zubří. Díky středečnímu domácímu vítězství nad Přerovem 37:29 ho bodově dostihl.

"Z výkonu mužstva jsem byl nadšený. Přestože už o nic nehrajeme, z kluků čišel elán a nadšení," pochvaloval si Titkov. Domácím přitom scházeli brankář Luňák a kanonýr Plšek, který si těsně před zápasem vážně poranil klíční kost a musí na operaci.