Momentka z utkání Plzně proti Kopřivnici

Momentka z utkání Plzně proti Kopřivnici | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Skvělý start házenkářů Plzně. Ale těžké boje teprve přijdou, ví Haber

  • 0
Jediná porážka z pěti zápasů, třetí příčka v tabulce. Lepší start do sezony při své účasti v extralize házenkáři plzeňské Lokomotivy ještě nezažili. Uplynulý víkend vyučovali na půdě nováčka ve Dvoře Králové, kde vyhráli desetibrankovým rozdílem a zůstali na vítězné vlně.

Jediným "šrámem" je zatím porážka na Dukle. I tu však má Lokomotiva M.A.T. v akutální tabulce Zubr extraligy za sebou. "Je to určitě příjemné. Ale všichni dobře víme, že těžké zápasy teprve přijdou. Zatím jsme z elitních soupeřů narazili jen na Duklu a neuspěli," varuje plzeňský kouč Vladimír Haber.

Přesto. Co jeho tým zatím drží na předních příčkách?

Příznivý los

Lokomotiva se, s výjimkou pražské Dukly, zatím utkala s mužstvy, které jsou ve spodku tabulky (Jičín, Přerov, Kopřivnice, Dvůr Králové). "V těch zápasech jsme měli bodovat a zvládli jsme to, byla to povinná vítězství. A těší mě, že jsme v roli favoritů obstáli bez klopýtnutí," konstatuje Haber.

Střelecká síla

Je rozložená. Třeba v prvním kole zářil Šik, vysoký střelecký standard si drží veterán Šetlík, který je po kopřivnickém Gřesovi zároveň druhým nejlepším exekutorem sedmimetrových hodů. A Bečvář je s 32 zásahy druhý v tabulce kanonýrů celé soutěže. "Na druhou stranu, náš kádr je hodně úzký a musíme věřit, že se nikdo dlouhodobě nezraní," míní kouč.

Sebevědomí

Když se vyhrává, jde všechno snadněji. A mužstvo je navíc "pod dohledem" zkušených borců. Šetlík loňskou sezonu promarodil, teď je znovu vůdcem. Psychologický efekt má i návrat dalšího bývalého reprezentanta Bokra. "Ještě nemá natrénováno a neprodává všechno, co umí. Ale to přijde a i nyní na mančaft působí pozitivně. Mladí kluci jsou o rok starší a zkušenější, zvládáme vyrovnané koncovky zápasů," uvažuje Haber.

Touha po play-off

To je základní cíl Lokomotivy. "Věřím, že ten splníme," tvrdí trenér. Tým nyní myslí na víc, chce mít do vyřazovacích bojů co nejlepší výchozí pozici. "Proto musíme hlavně doma bodovat i proti silným soupeřům." Přelom října a listopadu odhalí Plzeň dokonale. Příští sobotu hostí Třeboň a pak ji čeká elitní kvartet Karviná, Zubří, Dukla a Lovosice.