Plzeňský trenér Petr Štochl

Plzeňský trenér Petr Štochl | foto: Martin Polívka, MF DNES

Talent si zastřílel, plzeňské házenkářky naopak vysoko prohrály

  • 0
Pohodové vítězství a debakl na Slovensku. Rozdílné pocity zažily uplynulý víkend házenkářské kluby z Plzně. Zatímco Talent tým Plzeňského kraje, lídr extraligy mužů, si ve 22. kole zastřílel a v Hranicích vyhrál 37:20, ženy DHC Plzeň v 17. kole interligy podlehly na Slovensku Šaľe vysoko 24:39.

„Získali jsme povinné dva body a předvedli slušný výkon. Chtěli jsme včas získat klidný náskok, abychom se nemuseli trápit šedesát minut. To se povedlo,“ uvedl trenér Talentu Petr Štochl, který přitom na Moravě kvůli lehké zdravotní indispozici postrádal spojku Škvařila.

„Bylo fajn, že jsme mohli nechat zahrát všechny hráče, abychom rozložili zátěž. V Hranicích je v hale velká zima, takže je lepší střídat hráče až v poločase. O přestávce se tak zbývající kluci rozehřáli a nastoupili do druhé půle,“ uvedl Štochl.

Hráčky DHC Plzeň naopak ze Slovenska odjížděly smutné, lídrovi tabulky podlehly rozdílem patnácti branek. „Neproměňování šancí tentokrát doplnilo ještě mnoho technických chyb. Mrzí mě, že jsme zklamali fanoušky, kteří dorazili děvčata podpořit,“ konstatoval po utkání trenér Richard Řezáč.

„Hlavní problém byla obrana. Nedokázaly jsme přerušovat akce, našim brankářkám jsme moc nepomohly. V útoku nám chybělo i trochu štěstí, spousta střel skončila na brankové konstrukci,“ doplnila kapitánka Linda Galušková.