Momentka z finále házenkářů mezi Plzní (modrá) a Duklou

Momentka z finále házenkářů mezi Plzní (modrá) a Duklou | foto: Petr Eret

Plzeňští házenkáři vyhlíží los Poháru EHF a míří do Alp

  • 0
Český házenkářský mistr z Plzně se stejně jako v uplynulých dvou letech přihlásil do Poháru EHF a vyhlíží los prvního a druhého předkola, který se uskuteční již v úterý 19. července ve Vídni.

Obhájcem trofeje ve druhé nejprestižnější pohárové soutěži Evropy bude německý Göpingen. Talent M. A. T. je stejně jako loni nasazený až do druhého předkola, které se odehraje v říjnu.

„Je to další meta, na kterou chceme dosáhnout. Dostat se do základní skupiny evropského poháru. Ale víme, že hodně záleží právě na losu,“ plánoval už po zlaté sezoně plzeňský kouč Martin Šetlík.

Před rokem Plzeň přešla přes chorvatskou Poreč, ve třetím předkole však nestačila na dánský Bjerringbro/Silkeborg, který se nakonec dostal až do čtvrtfinále.

Mistři pomalu končí dovolenou, už pozítří tým začne přípravu a pěkně zostra. Vyrazí na vysokohorské soustředění do rakouských Alp. „Tam strávíme celý příští týden a potom se už rozjede tradiční příprava na nadcházející extraligovou sezonu,“ uvedl plzeňský trenér na stránkách házenkářského svazu.

Do Rakouska už nejedou dvě opory uplynulých let. Gólman Radek Motlík zamířil na Slovensko, kde bude hájit barvy MŠK Považská Bystrica, do francouzského Toulouse přestoupila reprezentační spojka Petr Linhart. Odchody kompletují ještě spojka David Bičiště (Lovosice) a pivot Jakub Strýc, který bude hrát za německý Hildesheim.

„Naopak posilou je příchod Honzy Štochla na post asistenta trenéra a kouče brankařů. Za určitých okolností - pokud by mladí gólmani nebyli fit - by se Honza mohl v některých zápasech postavit mezi tři tyče a chytat. K tomu přicházejí ještě dva hráči ze Srbska na spojky a pivot Jakub Šíra ze Zubří,“ vyjmenoval Šetlík nové tváře v kádru.

Linharta by měl na pravé spojce nahradit 19letý Srb Mihajlo Mitič, kterého Plzeň získala ze Železničaru Niš, loňského vítěze srbského poháru. S klubem vytáhlý mladík podepsal smlouvu na dva roky. „V Plzni už jsem byl na několika trénincích. Je tady silný a ambiciózní kádr, věřím, že je to pro mě ta nejlepší volba,“ svěřil se Mitič v rozhovoru pro klubový web Talentu.

Do Rakouska ale ještě s novými spoluhráči nezamíří. „S národním týmem Srbska se totiž v těchto dnech připravuji na evropský šampionát juniorů v Dánsku. K týmu se tak připojím až po turnaji,“ vysvětlil Mitič.