Hráči Zubří zdraví diváky. S číslem dvacet se rozhlíží Tomáš Řezníček. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zubří krále střelců extraligy vymazali. A Frýdek-Místek padl

  • 0
Do sítě karvinských házenkářů nasypal rekordních 19 gólů, o týden později však zuberská obrana nejlepšího ostřelovače extraligy - Vojtěcha Petrovského - zbavila kouzla. Duel dvou excelentních kanonýrů soutěže vyzněl jednoznačně pro domácího Tomáše Řezníčka, výhru Gumáren nad Frýdkem-Místkem 29:23 podpořil třinácti zásahy, Petrovský se zmohl jen na čtyři.

„Jsou zápasy, kdy tam spadne všechno, pak jsou takové, kdy nic,“ prohodil Petrovský, který kraluje střelcům se 143 přesnými trefami. Zubří ho však udrželo na sezonním minimu. „Dobře se na mě nachystali. Zdvojovali mě a nedávali mi moc prostoru. A když už jsem se ke střele dostal, tak mě vychytal gólman.“

Brankář Petr Orság zaťal pěst v oslavném gestu po deseti pokusech Petrovského. Nejemotivněji zapumpoval pravačkou těsně před pauzou, kdy ve dvojnásobném oslabení zneškodnil jeho sedmičku.

„Těžko se brání, musíte být na něho agresivní, a kluci byli,“ zmínil Orság Kašpárka s Šírou, kteří vyráželi proti Petrovskému nejčastěji. „Ale celá obrana šlapala dobře.“

Role defenzivního hráče připadla nakonec i Petrovskému, ve druhé půlce se v jednu chvíli nehnul ani na krok od Řezníčka. „Dával nám spoustu gólů, tak jsme si řekli, že zkusíme osobku,“ řekl Petrovský.

Ani poslední zoufalý tah však nezastavil Řezníčkovu kanonádu. V první půlce se prosazoval po individuálních akcích, po pauze expedoval míče do frýdecké brány z dálky a mezitím spolehlivě proměňoval sedmimetrové hody. Na přelomu poločasů vzal zuberské zakončení na sebe a 12. až 18. gól nesl jeho pečeť.

„Tomáš je výborný hráč. Odehrál spoustu sezon v zahraničí a pořád má na to, aby hrál někde jinde,“ vysekl mu Petrovský poklonu.

Zubří si tak udrželo stoprocentní domácí bilanci a pět kol před koncem základní části si upevnilo třetí místo.