Martin Galia

Martin Galia | foto: Profimedia.cz

Nic jsem vědomě nevzal, brání se Galia, házenkář zdeptaný nařčením z dopingu

  • 15
Zažívá asi nejhorší dny své sportovní kariéry. A taky se to odráží na jeho smutném hlasu: reprezentační brankář a jeden z nejlepších českých házenkářů Martin Galia čelí obvinění z dopingu. „Nejsem si vědomý, že bych něco vzal. Nemám ani důvod,“ uvedl Galia v rozhovoru s MF DNES.

Brankáře nařknul deník Hamburger Morgenpost, který zveřejnil informaci o jeho údajném pozitivním testu na zakázanou látku efedrin. Mělo se tak stát v březnovém duelu proti Grosswalldstadtu. V takovém případě by Galiovi, jinak opoře německého velkoklubu z Lemga, hrozil až dvouletý zákaz startu.

Martine, jaké je vaše vyjádření k tak vážnému obvinění?
Můžu vám k tomu říct akorát to, že oficiálně jsem nic nedostal, ani žádné vysvětlení z dopingovky, ani na klub nic nepřišlo. Vím jen to, co vy. Tedy to, co jsem se dočetl v hamburském deníku. Nic víc.
 
Dá se proto říct, že cítíte bezmoc? Z vašeho hlasu je hodně znát.
To jo. Víte, lidi se něco dočtou a já k tomu nemám co říct, protože sám nic nevím (rozpačitě).
 
Těší vás aspoň to, že třeba svazový předseda Chvalný uvedl, že se mu nechce věřit, že byste vy vědomě dopoval?

Jasně, to víte, že jo. Děkuju za to. Teď budu čekat, co se stane.
 
Efedrin je i součástí léků, neměl jste třeba nějaké zdravotní potíže, s kterými by to mohlo souviset?

Je pravda, že týden před tím byl národní tým a tam jsem jel nemocný. Měl jsem chřipku, ani jsem potom nehrál v lize proti Magdeburku, takže možné je všechno. Ale určitě si nejsem vědom, že bych vzal jakoukoli zakázanou látku.
 
Zpráva navíc přišla ve chvíli, kdy jste si užívali výhru nad ligovým suverénem z Kielu, který jste porazili jako vůbec první celek v sezoně. To je hodně zlá shoda náhod, že?
No, jak to říct... Klubu se daří a já jsem podepsal dlouhodobou smlouvu, nemám ani žádný důvod k tomu, abych něco bral. Je to těžké. Musím se poradit s Lemgem, co dál. Uvidíme, jestli to není novinářská kachna. Nebo jestli o pozitivním testu dostanu něco oficiálního.


Témata: reprezentace