Momentka z přátelského utkání mezi Sokol Lázně Kynžvart a DHC Slavia Praha. Na...

Momentka z přátelského utkání mezi Sokol Lázně Kynžvart a DHC Slavia Praha. Na snímku háže Veronika Dvořáková. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Euforie stoupá. Kynžvartský nováček porazil vicemistrovskou Slavii

  • 0
Tak to je paráda. Hráčky celku Házená Kynžvart, ač nováček, jedou v nejvyšší česko-slovenské soutěži jako parní válec. V sobotu si sebraly další dva body do tabulky rovnou na hřišti úřadujících pětinásobných českých vicemistryň Slavie Praha.

Po vyrovnaném poločase, který prohrály o gól (14:13), předvedly v závěru druhé půle opět fantastický obrat. Nejprve přišly o vedení 22:19, tři minuty před koncem prohrávaly 25:28, ale nevzdaly se a mají druhou výhru v MOL lize. 

Čtyřmi góly výsledek otočily a čtyři sekundy před koncem rozhodla Barbora Tesařová o dalším historickém zápisu do kroniky klubu.

Výhra, nasazení, nezměrná bojovnost do posledních sekund potěšila trenéra Petera Sabadku, jak si před zápasem přál. 

„Chtěli bychom hrát na Slavii tak jako v samotném závěru prvního domácího utkání. I vzhledem k tomu, že to bude pro nás nesmírně náročné s ohledem na naše zdravotní absence. Přejeme si, aby naše zkušenost z přípravy byla přenesená i na horkou půdu vicemistra ČR, jehož síly jsme si dobře vědomi. Uvidíme, na kolik toho budeme schopni. Záleží i na tom, jak nás bude omezovat strach, nerozvážnost nebo nováčkovská daň, které nás v určitých momentech prvních dvou zápasů provázela,“ motivoval před zápasem své svěřenkyně Peter Sabadka.