Kunovicím chybí úderné spojky

  • 2
Kunovice, Zlín - Také porážka o jedenáct branek může být přijatelná, chybí-li klíčová hráčka a střelecká posila. Kunovické házenkářky zahájily nadstavbu extraligy v Praze se Slavií bez spojky Lenky Romanové a svazem potrestané Lucie Dorotíkové a prohrály 17:28. Romanová nenastoupila kvůli náhlému úmrtí v rodině, Dorotíkové zastavil ředitel soutěže Svoboda činnost kvůli jejímu neoprávněnému startu na začátku ledna proti Chebu. "Prohra není velký neúspěch," prohlásil Radmil Schneider, manažer oddílu.

Vzhledem k potížím se sestavou považují v Kunovicích za oficiální start nadstavby až zítřejší utkání 2. kola s Olomoucí. "I v tomto utkání sice nemáme jistotu účasti Romanové ani Dorotíkové. Jak se ale říká - míč je kulatý a každý zápas začíná za bezbrankového stavu," poznamenal Schneider.

Manažer bude dnes jednat v Praze o potvrzení přestupu Dorotíkové. Ostravská hráčka zatím jen trénuje. Svaz jí udělil trest poté, co nastoupila za Kunovice jako hostující hráčka. To ovšem regule v rozehrané soutěži neumožňují. Zlín čeká zítra od 16. hodiny přímý souboj o první místo se Slavií Praha. Kádr kouče Jiřího Zerzáně je až na střídající brankářku Dudeškovou a spojku Mádrovou kompletní. Obě házenkářky trenér vyřadil z kádru kvůli neuspokojivé výkonnosti.