Karvinští házenkáři Slavomír Mlotek (vlevo) a Miroslav Nedoma brání Tomáše...

Karvinští házenkáři Slavomír Mlotek (vlevo) a Miroslav Nedoma brání Tomáše Sklenáka z Frýdku-Místku. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Karvinští házenkáři se chystají na Izmir, oba zápasy odehrají doma

  • 0
Jak házenkáři Baníku Karviná, tak turecký Izmir přišli s nabídkou, aby se oba zápasy druhého kola EHF European Cupu hrály na jejich hřišti. Při dlouhém vyjednávání uspěli Karvinští.

„Snažili jsme se o to hlavně kvůli našim fanouškům, protože v minulé sezoně jsme se z evropského poháru odhlásili kvůli covidu, takže jsme rádi, že se to povedlo,“ uvedl Michal Brůna, předseda i trenér Karviné.

A tak se v její hale oba celky utkají v sobotu od 20.00 a v neděli od 16.00.

„Hrát doma bude pro nás určitě výhoda,“ podotkl Brůna. „Ale co jsme se dozvěděli, tak Turci tady jedou postoupit. Věří si. Ale budou to mít hodně těžké. Na sto procent věřím v náš postup.“

Dodal, že nechce být nějaký velkohubý a ani příliš skromný, ale domnívá se, že Karvinští by měli být favority nadcházejícího klání. „Už díky tomu, že dvakrát nastoupíme doma,“ dodal.

Je přesvědčený, že Karvinští získali dostatečné sebevědomí dobrým vstupem do sezony, kdy všech dosavadních sedm extraligových zápasů vyhráli. „Jsou dobře rozjetí, to je pro nás velké plus,“ řekl Brůna. Věří, že tým bude kompletní i přes tento poněkud turbulentní týden.

„Museli jsme tři tréninky zrušit, protože v mančaftu propukla nějaká viróza. Středeční extraligovou předehrávku (s Novým Veselím 35:26) někteří kluci odehráli ještě s teplotou, za což jim děkuji, že si někteří aspoň sedli na lavičku,“ uvedl Michal Brůna.

Soupeře sledoval na videu. „Mám jeden jejich zápas. Mají dva cizince. Moldavskou spojku Igora Kiseliova, který by měl být jejich lídrem, a ukrajinského brankáře Jevgena Sapuna,“ podotkl kouč.