Karvinou čeká v Kielu drtivá ofenzíva

  • 1
Kiel - Mimořádně těžký soupeř čeká karvinské házenkáře ve čtvrtečním utkání druhého kola Ligy mistrů. V německém Kielu nastoupí v 18.45 proti domácímu velkoklubu, s nímž lze považovat za úspěch i těsnou prohru. "Musíme si přiznat, že kvalita soupeřova kádru je vyšší," připustil karvinský kouč trenér Jiří Kekrt.

Přestože mají mizivé naděje na úspěch, chtějí se karvinští házenkáři poprat alespoň o vlastní sebedůvěru. Tu by hráčům Baníku na půdě bundesligového giganta zvedla i těsná porážka.

Vítězství v Kielu by se při karvinských možnostech rovnalo prvotřídní senzaci. Německý tým už několik sezon po sobě disponuje největší ofenzivní silou v bundeslize, soupeře běžně drtí čtyřiceti nastřílenými góly. Do ligové historie se loni zapsal nevídanou palbou proti Magdeburku:
konkurenta v boji o nejvyšší příčky rozmetal 52:35.

Udržet na uzdě cizineckou legii THW bude pro českého outsidera mimořádně obtížné zadání. "Musíme si přiznat, že kvalita soupeřova kádru je vyšší. Ještě více než kde jinde bude v Kielu platit udělat co nejmíň chyb. I když soupeř je jasným favoritem, pokusíme se ho potrápit," řekl trenér Jiří Kekrt.

Kiel do soutěže vykročil snadnou výhrou v dánském Gudme. Místní tým porazil 32:28, když mu už v prvním poločase utekl o jedenáct branek. Na střední spojce exceloval francouzský legionář Nikola Karabatič, který bude hru německého mistra dirigovat i proti Karviné. "V podstatě každý jejich hráč je velká osobnost, nemůžeme se zaměřit na jednotlivce," podotkl Kekrt.

Baník se na dlouhou cestu do severního Německa vydal už v úterý. Na místě by měl mít dost času na setřepání únavy. "Věřím, že uhrajeme takový výsledek, který nám posílí sebevědomí před velmi důležitým utkáním v Dánsku," řekl novinářům rozehrávač Ondřej Zdráhala.

Čtvrteční zápas se v Ostseehalle hraje od 18.45.

,