Jičín - Lokomotiva Plzeň

Jičín - Lokomotiva Plzeň

Jičín přidal v boji o play-off vydřený bod z Kopřivnice

Ještě čtyři minuty před koncem zápasu prohrávali házenkáři Jičína v Kopřivnici o tři góly 22:25. Jenomže ve zbývajícím čase už žádný nedostali, a přestože část z něj odehráli v oslabení, stačili ještě vyrovnat na 25:25 a v dalším extraligy si přivezli bod. "Měl by nám stačit na postup do play-off," uvedl trenér Jičína Petr Babák.

Definitivní jistotu ale Jičín nemá, ve vyrovnané tabulce jeden z uchazečů o účast ve vyřazovací části vypadne, teoreticky to může být i Jičín, přestože nejblíže k tomu jsou Hustopeče. "Aby postoupily, potřebovaly by vyhrát v Prešově," přibližuje kouč.

Zápas v Prešově čeká i Jičínské, vedle toho ještě také v Karviné, ale hlavně už ve středu domácí duel s Frýdkem-Místkem, který ze hry o play-off už dávno vypadl.

V Kopřivnici Jičín sehrál výborné utkání, přestože mu chybělo několik opor, jedno auto s hráči nedorazilo.
"Všichni, kteří nastoupili, zaslouží velkou pochvalu a bylo by to tak, i kdybychom nakonec prohráli," poznamenal Babák.

Jičín od toho neměl daleko. Po vyrovnaném 1. poločase byl po většinu toho druhého ve skóre o kousek napřed domácí tým. Několikrát vedl o tři góly, když se tomuto náskoku prostřílel v 56. min., zdálo se, že zápas vyhraje. Jenomže pak předvedl několik skvělých zákroků brankář Barák a hráči v poli toho využili k vyrovnání. "Zasloužený a vybojovaný bod," ocenil Babák.