Radost házenkářů Jičína.

Radost házenkářů Jičína. | foto: HBC Jičín

Věděli jsme, že musíme začít vyhrávat, říká jičínský kouč Mašát

  • 0
Dvěma výhrami v řadě se výrazně přiblížili postupu do play off. Teď by házenkáři Jičína potřebovali vydřené body potvrdit na palubovce Kopřivnice, kde se v rámci dalšího kola extraligy představí v sobotu od 18 hodin.

Přitom na začátku nového roku tak veselo v jičínském táboře nebylo. Svěřenci trenéra Petra Mašáta totiž úvodní tři duely po zimní přestávce prohráli a začali se tabulkou mírně propadat.

„Neřekl bych, že jsme byli pod tlakem, ale věděli jsme, že jestli chceme pomýšlet na postup do vyřazovací části soutěže, musíme začít vyhrávat, což se nám naštěstí povedlo,“ říká jičínský kouč Mašát.

Celý tým se navíc musel obejít bez zraněných klíčových hráčů Ondřeje Šulce a Jakuba Kastnera. I tak těsně zvládl utkání v Hranicích, kde vyhrál o jedinou branku 25:24. Minulý týden se do sestavy vrátil kapitán Šulc. A hned byl u vysoké výhry nad Zubřím, které Ronal doslova roznesl, zvítězil o jedenáct branek 35:24.

Šimon Thorovský v dresu Jičína

„Ten zápas se vyvíjel stejně jako nedávno v Zubří. Vedli jsme tam asi o sedm branek, bohužel jsme zápas vlastními chybami ztratili. Proto jsem rád, že jsme se poučili. Kluky musím za druhý poločas pochválit, odehráli ho opravdu znamenitě,“ pochvaloval si Mašát.

Házenkáři Jičína znovu začali šplhat vzhůru směrem k play off

Východočeši se po dvou výhrách posunuli na šesté místo extraligové tabulky. Od devátého, tedy prvního nepostupového, nyní mají čtyřbodový odstup. Navíc s Hranicemi i Zubřím mají lepší vzájemný zápas, který by při rovnosti bodů rozhodoval o postupujícím.

Zítřejší duel v Kopřivnici bude v letošním ročníku prvním vzájemným. Jičínskému soupeři se zatím příliš nedaří, je v tabulce osmý, tedy na hraně postupu. Avšak má odehráno pouze 14 duelů, což je o dva méně než Jičín. V posledním kole vyhrál 26:23 na palubovce posledních Maloměřic.

„Asi nemají takové výsledky, jaké by si představovali, protože v týmu mají větší počet zahraničních hráčů. Bude na ně větší tlak, určitě mysleli, že se budou pohybovat v jiných vodách. To však nemění nic na tom, že mají kvalitní kádr. Pokud budeme chtít vyhrát, musíme předvést kvalitní výkon,“ zdůraznil Mašát.