Roman Bečvář z Plzně střílí na branku hranického gólmana Josefa Kučerku.

Roman Bečvář z Plzně střílí na branku hranického gólmana Josefa Kučerku. | foto: MF DNES

Hranický gólman Kučerka zářil, plzeňští házenkáři doma padli

  • 0
Zkušený gólman Josef Kučerka, tradiční opora Hranic, školil v sobotním utkání 19. kola Tipgames extraligy házenkáře Plzně. Domácí především kvůli němu nečekaně podlehl soupeři 22:28, a přestože se udržel na druhé příčce tabulky, zkomplikoval si jízdu do elitní šestky, která bude bojovat o medaile.

"Kučerka vytáhl úspěšnost zákroků nad 60 procent, znovu ukázal svou sílu. Bohužel nám utkání nevyšlo. Do konce základní části nám zbývají tři zápasy a musíme zmobilizovat síly," řekl plzeňský trenér Martin Šetlík.

Na Hranicích se nepodepsala ani kalamitou komplikovaná cesta. Tým cestoval vlakem, který se u Berouna srazil na přejezdu s uvízlým kamionem. Hráči museli pokračovat náhradní dopravou a do dějiště zápasu dorazili se zpožděním. "Zato nám tohle čekání nepřidalo," mínil trenér Talentu M. A. T.

Plzeň vedla v zápase jedinkrát, když se hned z první střely prosadil ze spojky Horký. Pak už jen dotahovala. Především v závěru úvodní části domácí selhali, přesilovku o dva muže dokonce prohráli 0:2. Do kabin si tak soupeř vzal pětibrankový náskok 16:11.

"V první půli jsme byli netrpěliví, dělali chyby i zbytečné fauly, nedařilo se nám příliš ani v obraně." A k tomu chabá produktivita. Třeba z devíti pokusů z prostoru pivota Plzeňané vytěžili jediný gól. "Pepa Kučerka nás chytal zdálky i zblízka, neprosadili jsme se," uznal Šetlík.

Přesto Talent dřel, ve druhém poločase se několikrát dostal na rozdíl gólu. "Jenže když už jsme mohli vyrovnat, šanci jsme zase nevyužili nebo míč ztratili," litoval kouč. Kromě Kučerky navíc v dresu Hranic zářil Stržínek, který se blýskl deseti brankami.

Plzni zbývá odehrát v základní části tři utkání. K definitivní jistotě účasti v elitní šestce potřebuje získat dva body. Příští týden jede do Jičína, na hřiště lídra tabulky. "Umíme na něj a zkusíme tuhle porážku odčinit už tam," slíbil Šetlík.