Házenkářky postoupily na mistrovství Evropy

Kumanovo - Skvostného okamžiku se dočkala česká házená, reprezentace žen si po dlouhých osmi letech zajistila postup na mistrovství Evropy. České hráčky sice v odvetě baráže podlehly v makedonském Kumanovu domácímu celku 30:32, ale díky čtyřgólovému náskoku z utkání v Hluku na Moravě si již mohou bukovat letenky na šampionát starého kontinentu, který se uskuteční v prosinci v Dánsku.

České házenkářky se dokázaly vypořádat s reakcemi publika, které od začátku bouřlivě podporovalo domácí tým. Dařilo se jim hlavně bránit nejlepší hráčku domácích Kastratovičovou, která jim v prvním souboji nastřílela jedenáct branek. V průběhu zápasu pak neprohrávaly ani jednou o víc než o tři góly.

Družstvu výrazně pomohl návrat Romanové, která byla velice platná v obraně a navíc dokázala nastřílet šest branek. Spolu s ní se střelecky dařilo Čumplové, Fabíkové a Roubínkové. V závěru utkání se dostaly Makedonky poněkolikáté do tříbrankového vedení 32:29, ale výborná Roubínková vstřelila nesmírně důležitý gól, na který již domácí házenkářky, jejichž osu tvoří vítězky letošní Ligy mistryň z týmu Skopje, nedokázaly odpovědět a český celek se mohl radovat z postupu.

Makedonie - ČR 32:30 (15:12)
Nejvíce branek:
Čumplová 7/1, Romanová 6, Roubínková 5/1, Fabíková 5.

,