Házenkářky měly bod na dosah

Olomouc - Výborný dojem zanechaly na východě Slovenska házenkářky Olomouce, které byly domácímu favoritovi více než vyrovnaným soupeřem a sahaly po bodu. Nakonec však prohrály s týmem Michalovců těsně 26:27, když rozhodující branku inkasovaly necelé dvě minuty před koncem zápasu. Přitom z výkonu Hanaček před zápasem panovaly obavy, jednak kvůli desetihodinové cestě a zejména po tréninkovém výpadku způsobeném finančními problémy klubu.

Hostující celek se navíc musel obejít bez svého prvního pivota, zraněné reprezentantky Fryčákové. „Sice nás všichni upozorňovali, že se v Michalovcích nevyhrává a že prohrajeme o patnáct, ale už jsme se na házenou hodně těšily, takže jsme byly hodně nažhavené a jely jsme do Michalovců, i přes respekt k soupeři, vyhrát,“ říká Lucie Fabíková, autorka sedmi branek.

Olomoučanky přes vánoční pauzu kvůli finančním problémům klubu stávkovaly a připravovaly se samostatně. Stávku nyní na měsíc přerušily a na konci ledna budou opět jednat s vedením klubu, které řeší kritickou finanční situaci.

„Byla to drsná bitva. Domácí hráčky nastoupily s tím, že je nemůžeme porazit, naopak my jsme brzy zjistily, že se s nimi dá hrát.“

Po nerozhodném prvním poločase se Hanačky dvakrát dostaly do vedení (18:16 a 19:18), ale poté musely stahovat čtyřbrankový náskok soupeře. Tři minuty před koncem vyrovnaly na 26:26 a pravé drama se pak odehrálo v posledních dvou minutách.

Nejprve se z hranice šesti metrů trefila Polášková jen do tyče a domácí tým šel z protiútoku do vedení. V závěru pak sice Olomouc vyrovnala, ale rozhodčí zapískali faul domácí hráčce, vyloučili ji, ale gól neuznali. „Na vlastní kůži jsme poznaly, proč se v Michalovcích nevyhrává,“ dodala Fabíková.

Sestava a branky Olomouce: Ajglová, P. Škavronková - Dorňáková, Fabíková 7/2, Coufalová 3, Stuchlová 3, R. Škavronková, Polášková 6, Šašková 1, Holická, Marečková 3, Růžičková 2, Marcišová 1, Hodúrová.


Témata: I. ligy, Stávka