Fanoušci Zubří povzbuzují svůj tým.

Fanoušci Zubří povzbuzují svůj tým. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Vítězství v derby se Zlínem stálo házenkáře Zubří zranění Řezníčka

  • 0
Vyhrocená atmosféra na palubovce i v hledišti, žluté karty pro oba trenéry, tucet vyloučených, zranění domácího ostřelovače Tomáše Řezníčka a výhra házenkářů Zubří nad Zlínem 35:29. Extraligové derby ani na chvilku nenudilo.

„Počítali jsme, že to bude vyhecované. Známe se hráči i trenéři,“ zmínil zuberský pivot Tomáš Bechný provázanost obou krajských rivalů. „Bylo to typické derby, od začátku do konce dramatické a vyostřené,“ prohodil kouč vítězů Jiří Kekrt.

Na oboustranně podrážděných reakcích měla velký podíl nepřesná dvojice rozhodčích Tomáš Bubeníček, Jan Kosmák. „Připustili takovou hru. Byli strašně slabí,“ kritizoval zlínský trenér Jiří Mičola, který za protesty vyfasoval stejně jako Kekrt žluté napomenutí.

„Ten blbý je v takových situacích vždy trenér, protože je to jeho profese a nemůže se s tím smířit. A hrdina rozhodčí, který to vyřeší žlutou kartou. A to je pro mě nedůstojné a nepřijatelné,“ durdil se Kekrt.

Největší emoce vzplály v hale ve 40. minutě. Řezníček dorovnal svým devátým gólem svoji normu z předešlých čtyř utkání, jenže při nekoordinovaném pádu si pochroumal koleno a do šaten odkulhal podepřen dvojicí pořadatelů.

Zloba domácích se obrátila na Michala Indráka, který Řezníčka při úniku stíhal. Dvě minuty se zuberské lavičce zdálo neadekvátním postihem. Z dostupného záznamu však není úplně zřejmé, zda byli hráči v přímém kontaktu.

„Dobíhal jsem ho. Na devítce jsem se snažil dát ruce pryč, a pokud jsem se Tomáše dotkl, úmysl v tom nebyl. Takový hráč nejsem,“ dušoval se Indrák.

Jeho slova podpořil den po zápase i Řezníček. „Michal mi volal. Myslím, že se mě ani nedotkl, nic mu nevyčítám. Špatně jsem dopadl na koleno, podlomilo se mi,“ líčil český reprezentant, jemuž lékaři v neděli odsáli z kolene krev a přesný rozsah zranění určí nejdříve v pondělí. „Už chodím. Věřím, že to nebude tak strašné, jak to vypadalo.“ A s ním i lídr extraligy. Zlín zůstal předposlední.