Zlínský Michal Indrák v utkání proti Lovosicím.

Zlínský Michal Indrák v utkání proti Lovosicím. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zlína sahali po prvním bodu, Lovosice jim utekly o branku

  • 0
Po roce prohráli v druhém kole extraligy doma s Lovosicemi. Mezi oběma porážkami házenkářů Zlína však leží nejen časová propast. Zatímco loni podlehli o deset branek, tentokrát padli po vypjaté bitvě nejtěsnějším rozdílem gólu - 28:29. „Tahle prohra bude bolet dlouho. Aspoň bod jsme si zasloužili, hráli jsme dobře,“ mrzelo Michala Indráka.

Největší letní posila Zlína zaznamenala devět branek, závěrečnou střelu zápasu však poslala z nevýhodné pozice do noh lovosického gólmana Adamíka. Signál při hře bez gólmana hosté přečetli. „V pátek jsme to zkoušeli na tréninku. Pak jsme ale improvizovali a šel jsem na pravou spojku. Byla to střela z nouze,“ omlouval se Indrák.

Nemusel. Domácí si zadělali na problémy v jiných okamžicích. Třeba v úvodu. Za stavu 4:3 inkasovali pět branek v řadě a od té doby už jen marně dotahovali manko. „Začali jsme hodně zakřiknutě. Hodně kluků nemá nahráno, ale takové zápasy je zocelí,“ poukázal kouč Jiří Mičola na mládí mužstva.

„Kluci potřebují uvěřit, že na to máme. Letos se dá hrát s každým. Jenom to chce, aby to dostali do hlavy,“ nabádá Indrák. Se svými spoluhráči dostali favorizované Lovosice do nečekaných trablů. Dvakrát zlikvidovali pětibrankovou ztrátu, jenže několik šancí na překlopení výsledku promarnili.

„Udělali jsme tři technické chyby a zase jsme dotahovali,“ štvalo Indráka. Stejně jako Mičola našel na porážce plusy.“Dvakrát jsme se dostali zpátky do hry. Mančaft se dá opakovaně nabudit,“ zjistil nový trenér Zlína. Pozitivem byl také výkon debutujícího slovenského pivota Dujčáka. „Filip je šikovný, do útoku se osvědčil. Takový hráč je tady potřeba. Škoda, že nedal dvě skočky. Ale kvůli tomu jsme neprohráli,“ věděl Indrák.