Házenkáři Třeboně znovu vyhráli

Třeboň - Radost ze dvou výher v úvodu extraligy házenkářů v Třeboni ničí podmínky k přípravě na další zápasy. V létě se v třeboňské hale prováděla rekonstrukce. Problém je nyní s hracím povrchem. „Nový lak vydržel jen něco přes týden,“ povzdechl si předseda házenkářů Jiskry Josef Vrchota.

V současnosti se povrch znovu opravuje. Starý lak se začal loupat a nyní ho pracovníci firmy, která jej instalovala, znovu renovují.

Proto budou hrát Jihočeši v sobotu od 17.30 hodin další utkání s Jičínem v Jindřichově Hradci. „Je to škoda, protože jsme právě proti Jičínu potřebovali mít domácí prostředí,“ podotkl Vrchota.

Jičín je soupeř, kterého mohou Jihočeši zdolat. Jako nováčkovi by se jim úspěch hodil, protože později na jih Čech přijedou silné celky Karviné a Dukly Praha.

Jiskra se o problému s halou dozvěděla pozdě. „V pátek jsme šli trénovat na venkovní hřiště rybářského učiliště,“ popsal asistent trenéra Petr Šulc, který nyní tým vede.

Kouč Roman Budín je se školou v zahraničí. „Pršelo a povrch klouzal, nemohli jsme riskovat zranění,“ konstatoval Petr Šulc. „Tak jsme šli domů.“

V době, kdy se rozehrály všechny soutěže, nemá Jiskra kde se svými celky trénovat a hledá každou volnou hodinu jinde. Chodí do malých tělocvičen i ven.

K výhře Jiskry v Kopřivnici 23:21 Petr Šulc řekl, že byla vůbec první. Třeboň dříve jednou v Kopřivnici remizovala 24:24 a i to už je snad sedm let. Jinak neuspěla. „Byla to zásluha celého týmu,“ řekl o úspěchu Šulc. „Když se chytil brankář Petržala, byli z něj domácí nešťastní.“

Ve 38. minutě byl stav 18:15 a v 51. už 18:20. „Za 13 minut nedali domácí gól.“

V posledních 20 minutách hry měla Kopřivnice 16 střeleckých pokusů, ale proměnila tři.