Plzeňští házenkáři slaví výhru.

Plzeňští házenkáři slaví výhru. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Zase zkusí štěstí v Evropě. Házenkáři Plzně budou hrát Pohár EHF

  • 0
Stejně jako v uplynulých třech letech se i v příští sezoně extraligoví házenkáři Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň přihlásí do Poháru EHF, druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

„Jako stříbrný tým domácí ligy máme na tuto soutěž právo a přihlásíme ji. Otázkou zatím je, do jakého předkola budeme nasazeni,“ informoval Pavel Drobil, jeden z šéfů plzeňského klubu.

Ten od nové sezony přebírá po Martinu Šetlíkovi nový kouč Michal Tonar, letní přípravu zahájí v pondělí 17. července.

„Prošel jsem v klubu jako trenér vlastně všechny kategorie od minižáčků, tohle je další velká výzva. Martin tady udělal super práci, tři tituly a stříbro za poslední čtyři roky, to je úžasná bilance. Nechtěl bych teď nahlas vykřikovat, že v příští sezoně získáme titul zpátky, ale poprat se o čelo rozhodně chceme,“ uvedl Michal Tonar.

Plzeň na konci července opět vyrazí na soustředění do Rakouska. V přípravě tým čeká okolo deseti přípravných utkání, mimo jiné s Aue v Landshutu či v Praze s jedním celkem z Norska. „Poslední srpnový víkend pak v Plzni pořádáme Prezidentský pohár, kterého se kromě nás zúčastní Dukla, Šala a Prešov,“ doplnil Drobil.