Obrana Kopřivnice se soustřeďuje na zlínského Roberta Plška.

Obrana Kopřivnice se soustřeďuje na zlínského Roberta Plška. | foto: Luděk Ovesný

Házenkáři Kopřivnice vyhráli v baráži o extraligu ve Zlíně o gól

  • 0
Házenkáři Kopřivnice lépe zvládli úvodní duel baráže o účast v extralize. Na palubovce vítěze první ligy Zlína vyhráli 25:24 a příslušnost mezi elitou mohou potvrdit příští sobotu v domácí odvetě.

Kopřivnice začala dobře, brzy vedla 6:2 a po dvaceti minutách dokonce už o osm gólů. Dařilo se střelci Rečkovi, který se nakonec trefil osmkrát, naopak zlínští házenkáři působili bezradně.

V poslední čtvrtině zápasu se však za zdánlivě beznadějného stavu zvedli, brankář Mahušek nedostal deset minut gól a domácí vyrovnali na 23:23. Úplný závěr zase patřil hostům, o vítězství Kopřivnice rozhodl ze sedmimetrového hodu Reček.

"Co jsme si řekli před zápasem, to jsme v prvním poločase plnili. Vletěli jsme na soupeře, chtěli jsme hrát. Ve druhé půli jsme si asi mysleli, že se výsledek uhraje sám. Podle toho vypadala naše hra i střelba. Všechno špatně," litoval kopřivnický Daniel Prepsl.

Naopak ve zlínském týmu se probudil optimismus. "Není to hrozný výsledek, dá se s nimi hrát," nepodléhá Svatopluk Pernica skepsi. "Pokud k odvetě přistoupíme jako ke druhému poločasu, půjde to," věří.

Baráž o účast v extralize házenkářů

- první utkání

Zlín - Kopřivnice 24:25 (9:18)
Nejvíce branek:
Kafka 5, Plšek 4, Žůrek 4 - Reček 8/1, Veřmiřovský 3, Měchýř 3, Hojník 3, Třeštík 3/1. Rozhodčí: Bečička, Horák. Diváci: 950.

,