Brankář Josef Kučerka.z Hranic

Brankář Josef Kučerka.z Hranic | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Házenkáři Hranic třetí remízu nechtěli, porážku Lovosic řídil Kučerka

  • 0
Na poslední extraligový zápas letošního roku si schovali hraničtí házenkáři výtečný výkon. V boji o páté místo porazili Lovosice nejtěsnějším rozdílem 21:20. "Jsou to pro nás důležité body. I když Lovosice nastoupily bez Motla, bylo to velice těžké," hodnotil trenér Hranic Libor Hrabal.

Jeho týmu nevyšel začátek a v závěru poločasu musel dotahovat tříbrankovou ztrátu. "Byli jsme zaskočeni, že hrály Lovosice od začátku osobku na Radka Bajgara. Absence Motla nás nezaskočila, i když jsme se na něj připravovali. Víc nás trápilo neproměňování šancí," vypíchl kouč.

Ještě v poločase prohrávali domácí 8:10, všechno se ale změnilo po přestávce. "Začal nám chytat Pepa Kučerka, postupně jsme otočili utkání, a když to bylo minutu a půl před koncem o tři branky, říkal jsem si, že to bude dobré. Nakonec jsme se ale museli strachovat," kroutil hlavou Hrabal.

Cement v minulých dvou kolech dvakrát remizoval a nakonec mu málem vyklouzla z rukou výhra i potřetí. "Udělali jsme několik chyb, a kdyby Čadra nechytil poslední trhák, mohli jsme ještě dvě vteřiny před koncem dostat gól," oddechl si trenér, kterého potěšila hra celého týmu.

"Samozřejmě jsme udělali chyby, ale pomohl nám kolektivní výkon. Strůjcem vítězství byl tentokrát brankář Kučerka," poznamenal na adresu zkušeného gólmana.

Hraničtí si po cenné výhře užijí příjemné svátky, hned po nich je však čeká v Lovosicích semifinále Českého poháru proti Frýdku-Místku.