Budou mít házenkáři Zlína po posledním zápase sezony důvod k radosti?

Budou mít házenkáři Zlína po posledním zápase sezony důvod k radosti? | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zlína zkusí odvrátit sestup z extraligy

  • 1
Už žádná porážka. Jinak je čeká sešup z extraligy. Házenkáři Zlína mají před sebou těžkou misi, záchranu v nejvyšší soutěži jim zajistí jen tři výhry nad Kopřivnicí.

„Jako trenér nemůžu mít pesimistické prognózy, ve sportu je možné všechno. Pokud zahrajeme jako v závěru druhého zápasu, šance tady je,“ zmínil kouč Zlína Milan Buday, že jeho tým dotáhl utkání do prodloužení a k sedmičkovém rozstřelu, ačkoli prohrával už o 8 branek.

„Zásadní je, abychom si soupeře nenechali utéct. Ale když si neudržíme chladnou hlavu a nebudeme se ovládat, tak to nepůjde.“

První duel odehrají házenkáři v hale Euronics dnes od 17 hodin po utkání o bronz mezi interligovými ženami Zlína a Poruby. Pokud zvítězí, střetnou se soupeři na stejném místě o den později od 16 hodin.

Pozornost bude upřená také na rozhodčí. Uprostřed týdne se na oficiálním webu soutěže objevil článek, ve kterém Buday nařkl sudí z tendenčního řízení zápasů v Kopřivnici, zmíněný text však vydržel na portálu www.extraligahazene.cz pouze jednu noc, pak byl smazán.

„Neznamená to, že chceme něco zametat,“ ubezpečil šéf svazového marketingu Daniel Novotný, který se přitom odvolává na interní svazové směrnice, které zakazují zveřejňovat vyhlášení znevažující dobrou pověst soutěže a házené obecně.

„Externí spolupracovník, který text sepsal, o tom nevěděl,“ vysvětlil Novotný, jak se článek na portálu objevil. „Máme spoustu možností, jak podobné záležitosti řešit bez medializace. Tenhle zápas vyhodnotíme, a pokud zjistíme, že pan Buday měl pravdu, přijdou i tresty,“ ujistil Novotný.