Lovosický trenér Vladimír Šuma

Lovosický trenér Vladimír Šuma | foto: Karel Pešek, MAFRA

Lovosický kouč Šuma: Někomu nedošlo, že hrajeme o stříbro

  • 0
Házenkářští Lovci mají na mušce stříbrnou kořist, jenže zezadu je nečekaně sestřelila Dukla. Komplikace v lovosickém boji o 2. místo v extralize! "Když dokážeme být od třetího čtvrtého kola základní části nejhůř druzí v tabulce, měli bychom tu sílu teď ukázat. V týmu je," burcuje trenér Vladimír Šuma.

V nadstavbě šedivá Dukla doma vyhrála 29:21. Lovosice tak zůstaly na 39 bodech a klesly na 3. figuru. Předstihly je Hranice, výhru 27:26 ve Frýdku trefily v posledních vteřinách a mají bodů 41.

Na závěr extraligy je na programu duel Lovosic s Hranicemi, ale jestli to bude šlágr o 2. místo, rozlouskne až předposlední kolo. Lovosice hrají v Jičíně a Hranice hostí mistrovskou Plzeň. "Pokusíme se zmobilizovat a v Jičíně zvítězit, i když to bude hrozně těžké. Nechceme se spoléhat na výsledky Hranic," tvrdí Šuma.

Věří, že víkendový kolaps s Lovci moc nezamává. "Doufám, že nás utkání, které jsme prohráli o třídu, nerozhodí," modlí se lovosický trenér. "Ale porážka o 8 gólů ani hře neodpovídá. Čtyři minuty před koncem to bylo o 4 branky."

Klíč k porážce viděl Šuma už v 1. poločase, který paradoxně skončil vyrovnaným skóre. "Ale z mého pohledu jsme měli být o 3 - 4 góly vpředu. Donutili jsme Duklu udělat neuvěřitelných 14 technických chyb, ale nedokázali jsme je potrestat.

Nedali jsme šest vyložených šancí. Soupeř byl daleko agresivnější, my se pořád divili, povídali si s rozhodčími a nedokázali jsme se plně koncentrovat na hru." Po přestávce bylo ještě hůř. "Role se obrátila, my vyrobili 10 technických chyb, Dukla jen tři," vyčítal Šuma. "Nám scházel důraz v zakončení, ona skórovala z rychlých protiútoků, přitom jsme věděli, že to je největší zbraň dukláků. Z 29 gólů jsme dostali jen 4 ze spojek, ostatní z křídla, náskoků a trháků."

Šuma kritizoval ještě jednu věc. "Nedokázali jsme si v hlavách srovnat, o co jde. Někomu ještě nedošlo, že se hraje o tu lepší z medailí."