Do Zlína asi přijdou mladé hráčky z Angoly

Zlín - Interligové hráčky Zlína se včera vpodvečer sešly k prvnímu tréninku po letní přestávce. Objevilo se hned několik nových tváří. Byly mezi nimi 4 nadějné dorostenky a Vladislava Bachůrková, vracející se z Veselí. A také nový trenér Tomáš Bárta.

Scházely Simerská, Handlová, Nevařilová a Salčáková, které klub opustily. Může bez nich Zlín obhájit loňský titul? „To si řekneme až po přípravě, nebo ještě lépe, až před play-off,“ nechce spekulovat trenér Bárta.

Očekáváte další změny?
V jednání je ještě příchod mladých házenkářek z Ostravy a z Kunovic. Do Zlína navíc 25. července přijede juniorská reprezentace Angoly, dvě její hráčky v našem klubu nejspíš zůstanou.

Je na odchodu ještě někdo?
Lenka Kysučanová i Iva Vaněčková v týmu zůstávají. S Pavlou Poznarovou sice jedná pražská Slávia, kvůli studijním povinnostem ale nejspíš setrvá.

Poznarová se loni proměnila ve hvězdu. Kdo překvapí letos?
Zatím nevím, co od které dorostenky čekat. Především doufám, že Pavla naváže na své loňské výkony. Dobře se také jeví Eliška Nevrlá hrající na pivotu.

Jaká příprava hráčky čeká?
Připravovat se budeme pouze ve Zlíně. Zaměříme se na agresivní pojetí, rychlé protiútoky. Trénovat budeme vytrvalost. První přípravný zápas sehrajeme v polovině srpna s polskými Gliwicemi.