Češky prohrály, kouč však zklamaný nebyl

Olomouc - V prvním ze dvou přátelských utkání se Slovenskem tahaly české házenkářky v Olomouci za kratší konec. V přípravě na prosincové mistrovství Evropy podlehly 23:26, ale reprezentační kouč Jiří Zerzáň přesto nešetřil spokojeností. "Sešli jsme se teprve dvě hodiny před zápasem. Je to dobrý začátek, Slovenky jsou v téhle fázi mnohem dál," pravil trenér na adresu soupeře, který se připravuje na začátek kvalifikace o postup na světový šampionát v roce 2003.

V úvodu české hráčky nezachytily nástup Slovenek, které už v sobotu porazily o devět branek Rakousko, a prohrávaly 0:3. Hostující celek si udržoval náskok, ale domácím házenkářkám se postupně dařilo efektivněji trest chyby svých sokyň a před koncem prvního dějství vyrovnaly na 12:12.

Do přestávky však Slovensko opět získalo tříbrankové vedení, které v průběhu druhé půle ještě narůstalo. Češky zahodily několik vyložených šancí a neproměnily ani tři ze čtyř sedmimetrových hodů.

"Družstvo však i za nepříznivého stavu bojovalo. Čumplová a Vašková nebyly zdravotně zcela v pořádku, spokojen jsem s výkonem brankářky Ajglové," krotil pesimismus Zerzáň. O odveta je na programu ve středu v Šuranech.

Česká republika - Slovenská republika 23:26 (12:15)
ČR:
Ajglová - Fabíková 1, Polášková 4, Zámorská, Knytlová 3, Fischerová 5, Adámková, Válová 5, Roubínková, Vašková, Romanová 1, Čumplová 4/1.
Slovensko: Kudročová, Kornayová - Mravíková 2, Uhráková 2, Caltíková 4, Hrabovská 3, Sečová 1, Flašková 4, Vlčková 3, Dubajová 2/1, Šaratová 4, Stuparičová 1.
Rozhodčí: Macharáček, Dostál. Sedmimetrové hody: 4/1 - 1/1. Vyloučení: 1:2. Diváci: 600.

Lenka Romanová (vlevo) a Alena Polášková (vzadu) sledují Slovenku Dagmar Stuparičovou při střelbě.

,